ÖSYM'de yeni bir skandal daha!

ÖSYM’de son skandal Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap kâğıtlarının kaybolduğunun ortaya çıkması oldu. ÖSYM bu öğrencileri ‘YGS puansız LYS’lere alacağız’ açıklaması yaptı. Uzmanlara göre bu durum eşitlik ilkesine aykırı ve ÖSYM’nin deneyimsizl

ÖSYM'de yeni bir skandal daha!

ÖSYM’de son skandal Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap kâğıtlarının kaybolduğunun ortaya çıkması oldu. ÖSYM bu öğrencileri ‘YGS puansız LYS’lere alacağız’ açıklaması yaptı. Uzmanlara göre bu durum eşitlik ilkesine aykırı ve ÖSYM’nin deneyimsizliğinin kanıtı.

Yapıldığı günden bu yana şifre tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) bir skandal daha ortaya çıktı. Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap kâğıtları kayboldu ama ÖSYM, YGS puanları olmayan 4 öğrenciye Lisans Yerleştme Sınavları’na (LYS) girme hakkı tanıdı. ÖSYM’nin bu kararı yeni tartışmaların da önünü açtı. Cevap kâğıtları kaybolan öğrencilerin hangi karara dayanılarak, LYS’ye girme hakkı tanındığı akıllarda soru işareti oluşturdu. Kurum, YGS puanı olmayan öğrencilerin LYS sonrası puanlarının nasıl hesaplanacağı konusunda bir açıklama yapmadı. ÖSYM tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşandığını hatırlatan eğitimciler ise uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirtti. Uzmanlar, cevap kâğıtları kaybedildiği için sınava girmesine karar verilen öğrenciler ile ilgili bu durumu şöyle yorumladılar.

'EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI BİR DURUM'
Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN: Daha önce tekli sınav sisteminde cevap kâğıdı kaybolan aday için ‘sınava girmedi’ muamelesi yapılırdı. Ortada cevap kâğıdı yokken öğrencinin sınavı geçmiş sayılması birçok sıkıntıyı beraberinde getirecektir. Eşitlik ilkesine aykırı bir durum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler