ÖSYM'de herşey parayla

Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen geçen hafta, sınavlarda çıkan soruların tamamını açıklamayacağını duyuran ÖSYM, isteyenlerin soruların bilimsel açıdan incelenmesi için başvuru yapabileceğini açıkladı. Ancak inceleme isteği adaylara pahalıya patlayac

ÖSYM'de herşey parayla

Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen geçen hafta, sınavlarda çıkan soruların tamamını açıklamayacağını duyuran ÖSYM, isteyenlerin soruların bilimsel açıdan incelenmesi için başvuru yapabileceğini açıkladı. Ancak inceleme isteği adaylara pahalıya patlayacak. Çünkü bir soruya itirazın bedeli 20 TL.

- Soru kitapçığının ve cevap kâğıdının adaylar tarafından incelenme isteği için de 50 TL ödenecek.

- Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesine yönelik itirazlar, sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içinde genel amaçlı dilekçe örneğiyle yapılacak.

- Her bir dilekçede sadece bir soruya itiraz edilebilecek.

- Soru başına itiraz bedeli olan 20 TL, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına yatırılarak, banka dekontu dilekçeye eklenecek.

- Soru kitapçığı ve cevap kâğıdının adaylar tarafından incelenme isteği için de 50 TL ödenecek. Ayrıca sınav sonuç belgesi almanın ücreti ise 10 TL olarak belirlendi.

- Adaylar her türlü yazışmada ÖSYS kılavuzu ve ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan genel amaçlı dilekçe örneğini kullanacak.

- Dilekçenin işleme konulabilmesi için adayın, talebini açıkça belirtmesi ve dilekçe üzerindeki bütün bilgi alanlarını doldurması gerekiyor.

- Bilgi alanları eksik olan ve talebin açıkça belirtilmediği dilekçeler işleme alınmayacak.

- Adaylar dilekçelerinin aslını ÖSYM’ye ulaştıracak.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim