ÖSYM, soruları paketledi!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 11-12 Aralıkta yapılacak Sohbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (TUS) başlamak üzere artık sınavlarda soru kitapçıklarını adaylara paketler içinde verecek.ÖSYM, KPSS’de soruların sızdırıldığı

ÖSYM, soruları paketledi!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 11-12 Aralıkta yapılacak Sohbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (TUS) başlamak üzere artık sınavlarda soru kitapçıklarını adaylara paketler içinde verecek.

ÖSYM, KPSS’de soruların sızdırıldığı iddialarının ardından aldığı olağanüstü güvenlik önlemlerine bir yenisini daha ekledi. Ertelenen sınavlardan biri olan ve 11-12 Aralıkta yapılacak TUS’ta adaylar yeni bir uygulamayla karşılaşacak.

TUS’ta her bir adaya ait soru kitapçığı matbaada tek tek özel olarak paketlenecek ve sınav başladığında her adaya paketi açılmamış bir adet soru kitapçığı paketi verilecek. Bu paket adayın kendisi tarafından açılacak. Adaylar kendilerine açılmış bir paket verilmek istenirse bunu kabul etmeyecek ve salon başkanından açılmamış bir paket talep edecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, güvenlik önlemleri çerçevesinde "paketli soru kitapçığı" uygulamasını bu sene TUS’ta yapacaklarını belirtti. Uygulamayı diğer sınavlara da yaygınlaştıracaklarını söyleyen Demir, "2011’den itibaren bütün sınavlarda soru kitapçıkları ayrı ayrı paketlerin içinde adaylara verilecek" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim