ÖSYM, LYS'yi yeniden hesaplıyor

  LYS puanlarını bu yıl için OBP'ye göre hesaplayan ÖSYM , Danıştay kararı üzerine sonuçları yeniden hesaplamaya başladı.Danıştay, birkaç gün içinde açıklanması beklenen LYS sonuçlarında, 2011'de geçerli olan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (AOBP)

ÖSYM, LYS'yi yeniden hesaplıyor

 

 

LYS puanlarını bu yıl için OBP'ye göre hesaplayan ÖSYM , Danıştay kararı üzerine sonuçları yeniden hesaplamaya başladı.

Danıştay, birkaç gün içinde açıklanması beklenen LYS sonuçlarında, 2011'de geçerli olan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (AOBP) dikkate alınması gerektiğine karar verdi. LYS puanlarını bu yıl için Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) göre hesaplayan ÖSYM, karar üzerine sonuçları yeniden hesaplıyor. Bu nedenle sonuçlar gecikmeli olarak açıklanacak.


Nisanda değişti

Nisan'da yasalaşan ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen düzenlemenin içinde yer alan bir değişiklikle AOBP uygulamasına son verilmiş, OBP'nin hesaplamalarda esas alınacağı hükme bağlanmıştı. Bu düzenleme de adaylardan birinin başvurusuyla Danıştay'a dava konusu oldu. Danıştay, hesaplamalarda OBP'nin değil AOBP'nin uygulanması gerektiğine karar verdi. YÖK, Danıştay'ın aldığı kararın gereğinin yapılması istemini ÖSYM'ye iletti. YÖK tarafından verilen bu karar doğrultusunda adayların yerleştirme puanlarının hesaplanması işlemlerine de başlandı.

 

Bu düzenleme OBP'yi dikkate alarak yerleştirme puanlarını kısa bir süre sonra açıklaması beklenen ÖSYM'yi zor durumda bıraktı. ÖSYM yetkilileri, bu hafta içinde sınav sonuçları nı açıklamayı planladıklarını, ancak bu durumda sonuçların birkaç gün gecikebileceğini söyledi. YÖK yetkilileri ise söz konusu değişikliğin adayları mağdur etmeyeceğini, sadece Türkiye'nin belli başlı en başarılı liselerinde okuyan öğrencilerin sınav sonuçlarını 10 puan kadar artıracağını, diğer öğrencilerin puanlarının ise yaklaşık 3- 4 puan yükselebileceğini söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim