Ortak sınavlar başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumu başladı. Sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde, 1 milyon 282 b

Ortak sınavlar başladı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumu başladı.
 
Sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde, 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapılıyor.
 
Ortak sınavların ikinci oturumunda öğrenciler, sırasıyla fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılılarına girecek. Yazılılar, Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda gerçekleştirilecek. Her yazılıda 20 soru sorulacak. Sınav süresi her bir ders yazılısı için 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi 30'ar dakika olacak. 
 
Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için her bir dersin sınav süresi 55'er dakika olarak belirlendi. Sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresi ise 15'er dakika olacak.  
 
Öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler