‘Okuyamazsın’ dediler ama

  Almanya’nın Frankfurt kentindeki Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi’nde okuyan 26 yaşındaki Berivan Yıldız, eğitimini 1 not ortalaması ile birinci bitirmeyi ve üniversitenin siyaset bilimi, kamu hukuku ve felsefe bölümlerinin tümünü ‘pekiyi’ dereceyle

‘Okuyamazsın’ dediler ama

 

 

Almanya’nın Frankfurt kentindeki Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi’nde okuyan 26 yaşındaki Berivan Yıldız, eğitimini 1 not ortalaması ile birinci bitirmeyi ve üniversitenin siyaset bilimi, kamu hukuku ve felsefe bölümlerinin tümünü ‘pekiyi’ dereceyle bitirerek üç diploma birden almayı başardı. Frankfurt yakınlarındaki Idstein’da yaşayan Avusturya doğumlu Berivan, bu notuyla Almanya’da üniversiteyi okul birincisi olarak bitirdi. 1980’de Erzincan’dan önce Avusturya’ya daha sonra Almanya’ya gelen Cengiz ve Münevver Yıldız ailesinin 3 çocuğundan en büyüğü Berivan, bir taraftan çalışıp para kazandığını ve bir taraftan da üniversiteyi okumanın zorluklarını yaşadığını belirtti.

 

Liseye ‘zorla’ gitti

 

İlkokula Idstein’da gitiğini belirten Berivan, şunları anlattı: “İlkokul sonrası liseye gitmek istediğimde, sınıf öğretmenimiz ‘Liseyi başaramazsın (Gymnasium)’ diyerek orta okula gitmemi (Realschule) istedi. Annem ve babamla müdüre gidip konuştuk ve liseye adeta zorla girdim. Idstein’daki liseyi iyi dereceyle bitirdim ve 2008 yılında Frankfurt’ta üniversiteye başladım. İşci çocuğu olduğum için okul sonrası çalışıp para kazandım. İkinci kuşak ailenin çocuğu olmanın ezikliğini yaşadım. Bir işçi olarak diplomalı diğer bir insanla eşit koşullarda mücadele edilemeyeceğini öğrendim. Başarmak için azim, kararlılık, hırs ve kendime olan özgüvenim ile derslere hep çalıştım.”

 

Doktorasını da yapacak

 

Üniversitede politika bölümü Profesörü Günther Herrmann’ın, diplomasını veirken aynı üniversitede yanında çalışma teklifinde bulunduğunu belirten Berivan, çok mutlu olduğunu belirtip, “Profesör Hermann, yanında hem çalışıp hem doktora yapmamı önerdi. Önce doktoramı yapıp, sonra uluslarası hukuk alanında çalışmak istiyorum. Fakat önce 8 yıldır gitmediğim Türkiye’de, Erzincan’da akrabalarımla hasret giderip hem dinlenip hem de gezeceğim” dedi.

 

Kardeşlerim de okuyor

 

Başarısını ailesinin eğitime çok önem vermesine borçlu olduğunu belirten Berivan Yıldız, bu sayede dil sorununu da aşabildiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Diplomamı alınca kelimelerle ifade edemeyecek kadar mutlu oldum. Annem ve babamın desteği ve azimli çalışmamla başarıyı yakaladım. Okumanın çok önemsendiği bir ailede yetiştim. Küçük kardeşlerim de okuyorlar. Herkes okumalı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim