Okullarda velilere not baskısı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın puan sistemi getirmesinin ardından 75’in altında puan verilerek görevden alınan okul müdürleri, mahkemeyi kazanmalarına rağmen görevlerine iade edilmiyor. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Müdürü Selçuk Türkoğlu, müdürlerin göreve iad

Okullarda velilere not baskısı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın puan sistemi getirmesinin ardından 75’in altında puan verilerek görevden alınan okul müdürleri, mahkemeyi kazanmalarına rağmen görevlerine iade edilmiyor. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Müdürü Selçuk Türkoğlu, müdürlerin göreve iade edilmediğini ancak okul aile birliği başkanları ve velilere, düşük not vermeleri yönünde baskı yapıldığını söyledi. 
 
Selçuk Türkoğlu, Bursa'daki 482 okul müdüründen 286'sının, Ağustos 2014'te 75'in altında puan aldıkları gerekçesiyle görevlerine son verildiğini hatırlattı. Haklarını mahkemede arayan okul müdürlerinin hukuk mücadelesini kazandığını ve görevlerine iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Türkoğlu, yaşanan kıyımın darbe dönemlerinde bile görülmediğini vurguladı. 
 
Türkoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Sürekli mahkemelerde yargı tokadı yiyen Bursa milli eğitimi, bir türlü akıllanmamaktadır. Hala mahkeme kararlarının arkasından dolanmaktadır. Şu ana kadar görevden alınan okul müdürlerinin 10’a yakını, mahkemeden davaları kazanmışlar, fakat İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu kararları uygulamamaktadır. Bu mahkeme kararlarını tanımamaktır. Bu cüreti Veli Sarıkaya ve adamları nereden almaktadır.”
 
SARNIK: VELİ VE ÖĞRETMENLER, PUANLARI DEĞİŞTİRİLMEYE ZORLANIYOR
 
Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Müdürü Kazım Sarnık ise Bursa milli eğitiminde ‘hukuksuzluk terörü’ estirildiğini söyledi. Sarnık, şöyle konuştu: “Yetkisi olmayan insanlar, milli eğitimin adeta kozmik odalarında kendi suçlarına belge uydurmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum, hukuksuzluğa dur deyin. Şu anda ilçe ve il milli eğitimdeki şube müdürleri, suçlarını örtmek için bütün okulları tek tek ziyaret ederek, hukuken bulamadıkları belgeleri, görevden uzaklaştırdıkları okul müdürlerinin aleyhine olarak bulup çıkarmaya çalışıyorlar. Adeta aile birliği, öğrenci temsilcileri, öğretmenleri korkutarak, puanlarını değiştirmeleri yönünde telkinde bulunuyorlar.”
 
“ÖNCE GÖREVE İADE ETMELERİ LAZIM”
 
Mahkemenin, okul müdürlerinin göreve iadesi yönünde karar verdiğini hatırlatan Sarnık, şöyle devam etti: “Göreve iade etmeyip, suçlarına belge arıyorlar. Bunlar hukuksuzluk terörü estiriyorlar. Hukukun arkasından dolanıyorlar. Önce göreve iade etmeleri lazım. Ardından yeniden değerlendirme yapılacaksa, 14 Mart’ta 4 yılı dolduran başka müdürler de olacağı için onlarla beraber değerlendirme yapılması gerekir. Bu şekilde bir hukuksuzluk Somali’de bile yoktur. Bu hukuksuzluğu yapanları kovalamaya devam edeceğiz. Hangi ine girerlerse girsinler, oradan çıkarmak da Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen olarak bizim görevimizdir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler