Okullarda serbest kıyafette geri adım !

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eski Bakan Ömer Dinçer döneminde tartışma yaratan kıyafet serbestliği konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.Veliler ve eğitimcilerin yoğun tepkisi üzerine başlatılan çalışmada, yönetmeliği yeniden ele alınacağı belirtil

Okullarda serbest kıyafette geri adım !

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eski Bakan Ömer Dinçer döneminde tartışma yaratan kıyafet serbestliği konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Veliler ve eğitimcilerin yoğun tepkisi üzerine başlatılan çalışmada, yönetmeliği yeniden ele alınacağı belirtiliyor.
 
Yeni Bakan Nabi Avcı göreve başlamasıyla beraber yürütülen çalışma kapsamında özel okullarda, velilerin yüzde 60’ının onayına bırakılan serbest kıyafet uygulamasının devlet okullarında da geçerli olacağı kaydediliyor.
 
Tartışma yaratan yönetmeliği değerlendiren Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, Kurucu Temsilcisi olduğu Özel Doğan Koleji’nde velilerin yüzde 85’inin formadan yana olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
Derneğimize bağlı 833 okul var.
 
Bu okulların hepsine bir anketle serbest kıyafet konusunu sorduk. Okullardan 209’u bize şu ana kadar geri dönüş yaptı. 209 okuldan 206’sı formadan yana olduğunu belirtti.
 
Bize göre bu karar zaten çok hızlı düşünülmüştü. Ayrıca özel okullarda veli karar verebiliyorsa resmi okullarda da bu böyle olmalıydı. Ancak burada da bir çarpıklık var. Velilerin yüzde 60’nın onayıyla deniliyor. Bu rakam nereden çıktı anlamıyorum.
 
Bu oran yüzde 51 olsa da yeter. Bir de azınlık okulları için büyük bir sorun vardı. Diğer okullar serbest kıyafet giyse azınlık okulları giymeyeceği için hedef bile olabilirdi.”
 
Devlet okulları da formaya dönüyor
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda aldığı okullarda serbest kıyafet kararı yeniden değerlendiriliyor.
 
Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “Özel okullarda olduğu gibi velilerin yüzde 60’ının evet demesi durumunda serbest kıyafet” uygulamasında konuyu Başbakan’a götüreceği öğrenildi.
 
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde yönetmelikte yapılan düzenlemeyle okullarda 2013-2014 yılından itibaren serbest kıyafet uygulamasına geçilmesine karar verildi. Ancak sektörden ve gelir düzeyi düşük ailelerden ciddi tepki geldi.
 
Yeni Bakan Nabi Avcı göreve geldikten sonra konuyu yeniden değerlendirmeye aldı. Bu kapsamda, “Özel okullarda olduğu gibi yüzde 60 oranında velilerin ‘evet’ demesiyle bu sorun çözülebilir” görüşü ağırlık kazandı. Başbakan’ın onay vermesi halinde yeni bir yönetmelik değişikliği yapılacak. Başbakan’ın bu karardan geri adım atmaması halinde uygulama aynen devam edecek.
 
Sütlü dersbaşı
 
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 16 milyon öğrenci, bugün 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına bugün başlıyor.
 
Örgün eğitimdeki 831 bin 148 öğretmen ve 15 milyon 854 bin 277 öğrenci, 16 günlük tatilin ardından bugün okullarına dönüyor.
 
Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Haziran’da sona erecek. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
 
İkinci yarı yılda, ana sınıflar dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmeleri amaçlanan ‘Okul Sütü Programı’ da yeniden uygulamaya konulacak.
 
Okul sütü programı bugün İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Adana, Eskişehir, Mersin, Konya, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Osmaniye, Tunceli ve Van’da 2.7 milyon öğrenciyle başlayacak. Dağıtıma 13 Şubat tarihinde Ordu, Samsun, İzmir, Erzincan ve Iğdır’da dahil olacak ve öğrenci sayısı 3.2 milyona ulaşacak. 15 Şubat Cuma günü ise 81 ildeki tüm okullar süte kavuşmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim