Okula başlama yaşı kaç olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili, "Çocuklarımızın okula başlamaları için üst limit 72 ay olacak" dedi.Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.Okula başlama

Okula başlama yaşı kaç olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili, "Çocuklarımızın okula başlamaları için üst limit 72 ay olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Okula başlama yaşı ile ilgili bir soru üzerine Dinçer, "72 ay çocuklarımızın okula başlamaları için üst limit olacak.

Onun altı ile uygulama ve düzenlemeler için daha ayrıntılı bilgiyi kanun Meclis'ten çıktıktan sonra yapacağımız yönetmelik düzenlemeleri ile sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Değişikliğin tasarı olarak gelmemesi konusundaki eleştirilerle ilgili Bakan Dinçer, "Bugün MHP'den bazı arkadaşlar, 'bu kanun tasarısı ile de olmaz' diyorlar. 'Peki neyle olur?' diye sormak lazım. Eğer bu hukuki bir düzenlemeyi gerektiriyorsa TBMM'nin işidir.

Dolayısı ile TBMM'de konu ile alakalı yasa çıkarmak için iki yöntem vardır. Biri kanun tasarısı yöntemidir. Diğeri teklif yöntemidir. Bunun her ikisi de, meşru yollardır.

Bunun teklif ya da tasarı yoluyla gelmesi işin özünden bizi uzaklaştırmamalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim