Okul müdürleri artık böyle atanacak

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullara yönetici atama konusundaki yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin detayları belli oldu. Yeni sistemde okul yöneticisi adaylarına hem sınav hem mülakatla seçilecek. Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği'nde, ulusal öğre

Okul müdürleri artık böyle atanacak

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullara yönetici atama konusundaki yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin detayları belli oldu.
 
Yeni sistemde okul yöneticisi adaylarına hem sınav hem mülakatla seçilecek. Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği'nde, ulusal öğretmen stratejisi kapsamında öğretmen yeterliliklerine dayalı bir program izlenecek. Yönetmelikte yapılan performans ve sınavı öngören düzenlemelerle, adaylara hem sınav hem mülakat şartı getirilecek.
 
5. KADEME ŞARTI
 
Sınava dayalı atama duyurusu valiliklerce bu hafta içerisinde açıklanacak. Sınav takvimi ise buna göre belirlenerek il milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.
 
Okul müdürü atamaları için 20 bin adayın beklediği Yeni Yönetici Atama Yönetmeliğindeki değişiklik tamamlandı. Hazırlanan yeni Yönetici Atama Yönetmeliği'nde, öncelikle adayın hizmet puanına bakılacak ve hizmet puanı uygulaması kariyer basamakları ile ilişkilendirilecek.
 
Okul müdürü olmak için son kariyer basamağı olan 5. kademede olma şartı aranacak. Bu şartları sağlayan adaylar için teorik ve pratik sınavlar yapılacak. İl milli eğitim müdürlüklerince yapılacak sınavlarda yönetici adayları öncelikle yazılı sınav ve ardından sözlü mülakata alınacak.
 
Bu sınavlarda en başarılı olan 3 aday seçilecek. Adaylar için son sözü il milli eğitim müdürü söyleyecek. Bu 3 başarılı aday arasından birini il milli eğitim müdürü seçecek ve görevini başlatacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler