Öğretmenlerin yüzde 70'i Doğu'ya atanacak

37 bin öğretmen kadrosu için başvurular dün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) atamaları ise 15 Eylül’de yapacak. Kadroların yüzde 70'i Doğu ve Güneydoğu illerinde yer alıyor. 4 bin 60 öğretmen kadrosunun ayrıldığı Şanlıurfa ilk sırada bulunurken Karab

Öğretmenlerin yüzde 70'i Doğu'ya atanacak

37 bin öğretmen kadrosu için başvurular dün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) atamaları ise 15 Eylül’de yapacak.

Kadroların yüzde 70'i Doğu ve Güneydoğu illerinde yer alıyor. 4 bin 60 öğretmen kadrosunun ayrıldığı Şanlıurfa ilk sırada bulunurken Karabük'te tüm branşlarda sadece 12 kadro bulunuyor.

YEDEK ÖĞRETMEN FORMÜLÜ

Çatışma ortamının yaşandığı il ve ilçelere atanacak öğretmenler için formüller aranırken, atanan öğretmenin göreve gitmemesi halinde “yedek öğretmen” formülü işletilecek. Atanan isim görev yerine gitmezse hemen her branşta belli sayıda belirlenen yedek öğretmenlerden atama yapılacak.

İSTİFA EDEN YOK

Okullarında görev yapan 800 bin öğretmen bu hafta meslek içi seminerlerde eğitim alıyor. Sağlık raporu almanın yasak olduğu meslek içi eğitim dönemi 11 Eylül’de sona erecek. Doğu’da görev yapan öğretmenlerin rapor alması ve istifa süreci bu tarihten sonra başlayabilecek. MEB yetkilileri, şu ana kadar rapor alan veya istifa eden öğretmen bulunmadığını söyledi. Yetkililer, öğretmen açığı bulunan alanlarda eğitim verilmesi için ücretli öğretmen sisteminin de devam edeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler