Öğretmene dayak atma izni!

Devlet okullarında şiddetin önüne geçemeyen İngiltere bir yönetmelik yayınlayarak, öğrenciye 'makul dayağın' önünü açtı.İngiltere'de Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yeni yönetmelikle, devlet okullarında öğretmene disiplini sağlamak amacıyla 'makul ölçüde

Öğretmene dayak atma izni!

Devlet okullarında şiddetin önüne geçemeyen İngiltere bir yönetmelik yayınlayarak, öğrenciye 'makul dayağın' önünü açtı.

İngiltere'de Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yeni yönetmelikle, devlet okullarında öğretmene disiplini sağlamak amacıyla 'makul ölçüde dayak atma' izni çıktı. İngiliz The Telegraph'ın haberine göre, ülkede 21 bin devlet okulunda günde yaklaşık bin öğrenci ders sırasında ya da dışarda arkadaş ve öğretmenlerine karşı kötü muamelede bulunmak suçlamasıyla okuldan uzaklaştırılıyor.

Yapılan araştırmaya göre, 2010'da öğrencilerin, öğretmen ve diğer okul çalışanlarına yaptığı saldırılar son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen yıl öğrencilerin saldırılarında 42 öğretmen yaralandı. Tüm bunları önlemek amacıyla Eğitim Bakanlığı bir yönetmelik yayınladı. 600 sayfalık yönetmeliğin 52 sayfasında bulunan maddelerden bir kısmı şöyle: Öğretmen öğrenciye 'makul' ölçüde şiddet uygulayabilir veya darp edebilir; öğrencileri şikayet etmek için polis çağırabilir; alkol, uyuştyurucu gibi bahanelerle öğrencinin çantasını karıştırabilir; aşırı şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen görevinden hemen alınmaz.

DAHA RAHAT GÖREV
Yönetmeliğin hazırlanmasında önemli katkısı olan Öğretmen Sendikası Başkanı Charlie Taylor, "Öğretmenler, dersleri bölünmeden görevlerini daha rahat yapabilecek. Kötü davranışların önüne geçmek için yönetmelikten güç alacaklar" dedi. İngiltere Eğitim Bakanı Nick Gibb de, yeni yönetmeliğin öğretmenlerin okul içinde kendilerine olan güvenlerini arttıracağını ve düzenin sağlamasına yardımcı olacağını belirtti.

DİSİPLİN YOKSA BAŞARI OLMAZ
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Dayak öğrencinin psikolojisini bozduğu gibi okuldan soğumasına da neden olur. Ancak Türkiye'de öğretmenler öğrenciler üzerindeki etkinliklerini yitirdiler. Dayak atılsın demiyorum ama İngiltere'dekine benzer bir uygulamanın Türkiye'de tartışılması gerekir. Öğretmenin disiplini sağlamak için küçük de olsa fiziki güç kullanması hemen şikayet konusu ediliyor. Disiplinin olmadığı yerde başarı olmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim