Öğretmen adaylarını bekleyen tehlike!

Yüzbinlerce öğretmen adayının heyecanla beklediği atama dönemi geldi de geçiyor bile fakat Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz kontenjanlarla ilgili bir açıklama gelmedi.Geçtiğimiz yıllarda Ağustos ve Şubat dönemlerinde olmak üzere 2 farklı dönemde gerçekle

Öğretmen adaylarını bekleyen tehlike!

Yüzbinlerce öğretmen adayının heyecanla beklediği atama dönemi geldi de geçiyor bile fakat Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz kontenjanlarla ilgili bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz yıllarda Ağustos ve Şubat dönemlerinde olmak üzere 2 farklı dönemde gerçekleştirilen öğretmen atamaları Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer'in zamanında tek atma dönemine indirilmişti. Ömer Dinçer'in görevden alınması birçok öğretmen adayını heyecanlandırırken, Dinçer'in yerine göreve gelen Nabi Avcı'nın da atama dönemlerinde değişikliğe gitmemesi öğretmen adaylarının heyecanının dinmesine neden oldu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından Ağustos ayı içerisinde yapılacağı açıklanan öğretmen atamalarının henüz gerçekleşmemiş oluşu atamaların Eylül ayına kaldığı söylentilerine neden oluyor.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazara Abbas Güçlü, Güçlü Gündem köşesinde, geciken öğretmen atamalarını değerlendiriyor. Ağustos ayında yapılması beklenen fakat şu ana kadar resmi bir açıklama gelmediği için atamların Eylül ayında yapılacağına değinen Güçlü, Eylül ayında yapılacak atamaların öğrencileri ve öğretmenleri zor duruma sokacağını dile getirdi.

Atamaların okulların açılmasından çok daha önce gerçekleştirilmesi gerektiğine değinen Abbas Güçlü, ataması olacak olan öğretmen adaylarının, oryantasyon eğitimi, gidecekleri şehre adapte olmaları ve barınma gibi ihtiyaçlarını çözmeleri için zamana ihtiyaçları olduklarını da hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir ay eksik maaş vermek için atamaları Ağustos yerine Eylül ayına kaydırdığını iddia eden Güçlü, yaşanacak problemlerin, öğrencilere ve öğretmenlere yansımalarının çok daha büyük olabileceğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler