Öğretmen adaylarından protesto

KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci ve bazı Eğitim-Sen üyelerinin de destek verdiği atanamayan öğretmenler, Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan PTT Trabzon Şubesi önünde toplanarak çeşitli sloganlar attılar.Atanamayan öğretmenler ad

Öğretmen adaylarından protesto

KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci ve bazı Eğitim-Sen üyelerinin de destek verdiği atanamayan öğretmenler, Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan PTT Trabzon Şubesi önünde toplanarak çeşitli sloganlar attılar.

Atanamayan öğretmenler adına açıklama yapan Fahri Kabak, bugün burada çeşitli illerden on binlerce arkadaşları adına bulunduklarını belirterek, ''Bir çok arkadaşlarımız maddi imkansızlıklar nedeniyle aramızda değil. Bir çoğumuz sağlık sorunu yaşıyor. Yıllardır öğretmen adayları için kabus haline gelen KPSS'de 20110 yılında yaşanan kopya skandalı ile maruz kaldığımız adaletsizlik henüz giderilmemişken, ikinci kez haksızlığa uğratılıyoruz'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından mayıs ayında atama yapılacağının duyurulmasından sonra, 2 Haziran 2011 günü Ereğli'de yaptığı konuşma ile Milli Eğitim Bakanının atamaların yapılacağını ifade ettiğini vurgulayan Kabak, ''Ancak daha sonra atamaların iptali yoluna gidildi. 1 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen 30 bin kişilik atamada büyük oranda sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmiş olup, esas olarak gerçekleştirilen yeni atamanın gerçek miktarı 12-13 bindir. Bu durum bizler açısından tam bir hayal kırıklığı oluşturmuştur'' diye konuştu.

Kabak, KPSS skandalından sonra kendilerine vurulan bu ikinci darbe ile yaşadıkları olumsuzlukları saymakla bitiremeyeceklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Bir çoğumuz işinden ayrılmak zorunda kaldı veya ayrıldı. Askerlik nedeni ile mağdur olanlarımız var. Geleceğimizi görmek ve planlamakta zorluk çekiyoruz. Hükümet yetkilileri tarafından kamuoyunda oluşturulan '30 bin öğretmen ataması yapıldı' algısı gerçeği ifade etmemektedir. Kamuoyunun yanıltılmasını, öğretmen atamalarının siyasi şov malzemesi yapılarak geleceğimiz üzerinden oy avcılığı peşinden koşulmasını kabul edilemez buluyoruz. Hükümet yetkililerini devlet ciddiyetine uygun olarak beyanlarının arkasında durmaya davet ediyor, 2011 KPSS'den önce kadrolu şekilde atamalarımızın gerçekleştirileceğine dair resmi açıklamanın gecikmeksizin yapılmasını istiyoruz.''

Açıklamanın ardından grup üyeleri PTT binası önünde bulunan merdivenlere oturarak, sözlerini kendi durumlarına uyarladıkları bir şarkıyı seslendirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler