Öğrencinin gömleğine kan sıçradı

Maltepe'de bir ilköğretim okulunda, Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni 35 yaşındaki E.Ö.'nün sınıfta yapılan tiyatro etkinliği sırasında palyaçoya güldüğü gerekçesiyle 12 yaşındaki F.İ .'yi yumruk atarak burun kemiğini çatlattığı öne sürüldü. Ailenin şikaye

Öğrencinin gömleğine kan sıçradı

Maltepe'de bir ilköğretim okulunda, Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni 35 yaşındaki E.Ö.'nün sınıfta yapılan tiyatro etkinliği sırasında palyaçoya güldüğü gerekçesiyle 12 yaşındaki F.İ .'yi yumruk atarak burun kemiğini çatlattığı öne sürüldü. Ailenin şikayeti üzerine ifadesi alınan E.Ö. öğrenciye vurmadığını, sıradan bir başka öğrencisinin çantasını alırken olduğunu olayın nasıl meydana geldiğini bilmediğini öne sürdü.

Olay; Maltepe Gülensu İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz Pazartesi günü meydana geldi. Sabah saatlerinde okula gelen tiyatro grubunun sınıfta bulunduğu sırada F.İ, iddiaya göre palyaçoya fazla gülünce 35 yaşındaki Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni E.Ö. tarafından yumruklandı. Kanlar içinde kalan küçük çocuk babası Gıyasettin İ. tarafından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burnunda çatlak tespit edilen çocuğa 4 gün rapor verildi. Aile olayın ardından polise şikayette bulundu. Anne ise oğlunun halini görünce fenalaşıp hastanelik oldu.

Geceyi uykusuz hastanede geçirdiğini anlatan baba Gıyasettin İ. idarecilerin ilgisizliğinden şikayet ederek, "Oğlum olaydan sonra 50 metre uzaklıktaki sağlık ocağına bile götürülmemiş. Ben gidince alıp hastaneye götürdüm. Maalesef burnunda çatlak olduğu için kanı kolay durmadı. Tampon yaptılar. Eşimde bu durumu görünce fenalaştı ve hastanelik oldu. Biz şikayette bulunduk. Bir öğretmen öğrencisine bunu nasıl yapar" dedi.

Kanlı gömleği elinde dolaştıran Baba Gıyasettin İ., "Biz çocuklarımıza bize gösterdikleri saygıyı öğretmenlerine de göstermelerini öğütledik " diye konuştu. F.İ ise burnunu çatlatan dayak olayını şöyle anlattı; "Ben ve arkadaşım palyaçoya gülüyorduk. Bunun üzerine öğretmen bana vurdu. Elim yüzüm kan oldu. Ben lavaboya gittim elimi yüzümü yıkadım. Arkadaşlarım beni okul müdürüne götürdü. O da gidin şikayet edin dedi."

Ailenin şikayeti üzerine 35 yaşındaki E.Ö polis tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. Akşam saatlerinde Maltepe Çocuk Büro Amirliği'ne getirilen E.Ö, öğrencisine ne tokat ne de yumruk attığı yönündeki iddiaları kabul etmedi. Olayın etkinlikten sonra sınav olan derste meydana geldiğini söyleyen E.Ö., F.İ. ile H isimli öğrenciyi sınav için dışarıdan çağırdığını öğrencilerin agresif olduğunu ancak sıradaki H.'ye ait çantayı almak isterken F.'nin eğilmesiyle eline çarptığını, ancak nasıl meydana geldiğini anlamadığını kaydetti.

Öğrencisinin elini yüzünü kendisinin yıkadığını anlatan E.Ö, nöbetçi savcının talimatıyla serbest kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan olayla ilgili "Konuyu araştırdım. Öğretmen arkadaşın ailevi problemi varmış o yüzden biraz agresif davranmış" dedi.

Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler