Öğrencilerin seçim endişesi

Haziran ayında yapılması planlanan KPSS atamalarının genel seçimler nedeniyle Nisan ayına alınmasıyla birlikte binlerce üniversite son sınıf öğrencisinin mağdur olacağını belirten öğrenciler, sosyal medya üzerinden örgütlenerek, söz konusu duruma tepki gö

Öğrencilerin seçim endişesi

Haziran ayında yapılması planlanan KPSS atamalarının genel seçimler nedeniyle Nisan ayına alınmasıyla birlikte binlerce üniversite son sınıf öğrencisinin mağdur olacağını belirten öğrenciler, sosyal medya üzerinden örgütlenerek, söz konusu duruma tepki gösteriyor. Öğrenciler, 2011 yılında olduğu gibi kararın geri alınmasını istiyor. 

Her yıl Haziran ayında yapılan KPSS atamaları, 2011 yılında olduğu gibi bu yıl da genel seçimlerin aynı aya denk gelmesi nedeniyle Nisan ayına alındı. Ancak bu durumun üniversitelerin son sınıflarında okuyan öğrencileri mağdur edeceği belirtildi. Söz konusu duruma tepki gösteren öğrenciler, sosyal medya üzerinden örgütlenerek, mağdur edilmemeleri için 2011 yılında olduğu gibi, kararın geri alınmasını istedi. Öğrencilerin seslerini duyurmak için çeşitli eylem ve etkinliklerde bulunacakları da bildirildi.

Sosyal medyada bir araya gelen bir grup öğrencinin sözcüsü Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Melek Tekgöz, memur kadrolarına yönelik KPSS’nin iki yılda bir yapıldığını belirterek, "Bu iki yıllık süre içinde, mezun olacağını öngören aday üst öğrenimden sınava girebilmektedir. Son 3 yılın KPSS yerleştirme takvimi, mezun olacak adayları göz önünde bulundurarak Haziran ayı olarak belirlenmiştir. Ancak 2015/1 KPSS tercihlerinde ise, başvuruların 16-24 Nisan tarihleri arasında alınması kararlaştırılmıştır. Bazı adaylar, beklentilerin aksine başvuruların erkene alınmış olmasından dolayı mezun olamayacaklarını ve bu nedenle de tercih imkanlarının ortadan kaldırıldığını belirtmektedir" dedi.

Bu durumun aynı şekilde EKPSS tercihleri için de geçerli olduğuna dikkat çeken Tekgöz, “EKPSS yerleştirme ve kura işlemleri için de 16-24 Nisan tarihleri belirlenmiştir. Bu belirlemeden dolayı, Haziran ayından önce mezun olamayacak engelliler başvuru yapmayacaktır. Birçok aday durumu ombudsmana taşıyacaklarını ifade etmekte olup, Devlet Personel Başkanlığı’nca sorunun çözümlenmesini talep etmektedir. Aksi durumda son sınıf öğrencileri bu yıl tercih yapamayacak ve atanmayı bekleyen binlerce öğrenci mağduriyet yaşayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim