Öğrencilere VIP koruma dönemi

Yeni kararlaştırılan tedbirlere göre, üniversitelerdeki turnike sistemi ortaokul ve liselerde de uygulanacak. Okul giriş ve çıkışlarına öğrencilerin tanımlanması için kartlı turnike sistemi koyulacak. İkinci öğretim veya akşam saatlerinde ders yapılan oku

Öğrencilere VIP koruma dönemi

Yeni kararlaştırılan tedbirlere göre, üniversitelerdeki turnike sistemi ortaokul ve liselerde de uygulanacak. Okul giriş ve çıkışlarına öğrencilerin tanımlanması için kartlı turnike sistemi koyulacak. İkinci öğretim veya akşam saatlerinde ders yapılan okullarda çevre güvenliğinin artırılması amacıyla okul çevresinin yeterince aydınlatılması sağlanacak.  Okul çevresinde ve okulların açık alanlarında okul yönetiminin kameralı izleme sistemlerinin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yapılacak ve izleme noktaları oluşturulacak. Okul yönetiminin imkânları doğrultusunda delici veya kesici aletlerin içeriye girişini engellemek amacıyla ziyaretçi kartı ve detektör gibi sistem ve cihazların temin edilmesi sağlanacak. Okulların ve açık alanların güvenlik zafiyetini en aza indirgemek amacıyla etrafının duvarla çevrili olması için çalışma yapılacak. Öğrenci dışındaki kişilerin girişlerinde şüphe halinde metal detektörü ile arama yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler