Öğrencilere tabletli sınav müjdesi

Okulları kâğıt derdinden kurtaracak sistem önümüzdeki 3 yıl içinde hayata geçirilecek. Sınavlarda görüntülü sorular da olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) kapsamında yıl içinde öğrencilere yapı

Öğrencilere tabletli sınav müjdesi
Okulları kâğıt derdinden kurtaracak sistem önümüzdeki 3 yıl içinde hayata geçirilecek. Sınavlarda görüntülü sorular da olacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) kapsamında yıl içinde öğrencilere yapılan yazılı sınavlarla ilgili devrim hazırlığında olduğu öğrenildi. Bu kapsamda 10 binlerce sorunun yer alacağı merkezi bir soru havuzu oluşturulacağı aktarıldı. Bu havuza okullardaki tüm öğretmenlerin belirli bir ücret karşılığında soru hazırlayabileceği kaydedildi. Ayrıca öğretmenlerin hazırladığı soruların komisyonlar aracılığıyla değerlendirilmeye tabi tutulacağı belirtildi.
 
KÂĞITLARA ELVEDA
 
Öğretmenler sınav dönemlerinde bu havuzdan soru çekebilecek. Öğretmenler soruları kendi tabletlerinden sınav yapacağı öğrencilerin tabletine gönderecek. Öğrenciler ise yine tabletlerinden soruları cevaplayarak öğretmenlerinin tabletlerine yönlendirecek. Bu sayede öğretmenler yazılı kağıtlarını taşıma derdinden kurtulacak. Yeni sistemle birlikte aynı sınıfta aynı sırada oturan öğrencilere bile aynı sınavdan farklı sorular sorulabilecek. Farklı sorular nedeniyle öğrenciler arasında eşitsizlik olmaması için sorular üzerinde küçük değişiklikler yapılacak. Sistemin önümüzdeki üç yıl içinde hayata geçirilmesi hedefleniyor.
 
Görüntülü soru devrimi
 
Tabletler sayesinde sınavlarda artık görüntülü sorulara da yer verilecek. Derslerin akıllı tahtalar aracılığıyla görüntülü işlenmesine alışkanlık kazanan öğrencilere, tarihi bir olay veya coğrafi bir oluşumu simgeleyen görüntülerin yer aldığı sorular sorulabilecek.
 
Psikolojik rahatlık sağlayacak
 
Oluşturulan soru havuzu sayesinde öğrencilere karne notunu etkilemeyecek birkaç sınav daha yapılacak. Bu sayede öğrenciler kendilerini daha fazla değerlendirme fırsatı bulacak. Ayrıca sınav psikolojisine alışan çocuklar yerleştirme sınavlarına psikolojik açıdan daha rahat girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim