Öğrenciler yarın ders başı yapacak

İlk ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, iki  haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri

Öğrenciler yarın ders başı yapacak

İlk ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, iki  haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapacak.

 

Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

 

İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.

 

İlköğretim ikinci kademe öğrencileri, Seviye Belirleme Sınavları'na (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre, SBS, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri için 5 Haziran 2011'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için ise 4 Haziran 2011'de yapılacak.

 

İlköğretim 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 30 Nisan 2011'de gerçekleştirilecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için PYBS ise 4 Haziranda yapılacak.

 

Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar günü yapılacak.

 

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) başvuruları, 18-27 Nisan 2011'de yapılacak. LYS, 18 ve 19 Haziran ile 25 ve 26 Haziran 2011'de beş oturumda gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler