Öğrenciler ellerine kına yakacaklar

18 Mart günü bütün üniversite öğrencileri Çanakkale Savaşı sırasında askerlerin yediği yemekten yiyecek.Yükseköğretim Kurumları Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, üniversitelerden, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle şehitlerin anıs

Öğrenciler ellerine kına yakacaklar

18 Mart günü bütün üniversite öğrencileri Çanakkale Savaşı sırasında askerlerin yediği yemekten yiyecek.

Yükseköğretim Kurumları Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, üniversitelerden, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle şehitlerin anısı için 18 Mart günü üniversite yemekhane ve kafeteryalarında buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan mönünün dağıtılmasını istedi

Yükseköğretim Kurumları Türkiye öğrenci Konseyi Başkanlığı, Çanakkale Şehitleri Haftası nedeniyle üniversitelere bir yazı göndererek, 18 Mart'ta yemekhane ve kafeteryalarda buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan mönünün dağıtılmasını istedi. 6 Mart 2013 tarihli ve Türkiye öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu imzalı yazıda, Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıkların hafızalarda canlı kalması için o günkü mönünün dağıtılması istendi.

'NELER YAŞANDIĞI ANLAŞILSIN'

Ağaoğlu, yazıda "Ülkemizin bugünkü refah ve kalkınmışlık seviyesine gelmesinde önemli bir mihenk taşı, bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları'nda, sancağını bir kere dahi yere değdirmeyen kahraman ecdadımız muharebe zamanlarında yokluk sebebiyle tüm gün boyunca buğday çorbası

,hoşaf ve kuru ekmek ile beslenmiş, tüm zorluklara rağmen vatanımız için harp etmişlerdi. Bu kahramanlıkların hafızalarda canlı kalması adına Çanakkale Şehitleri Haftası içerisinde 18 Mart 2013 tarihinde üniversiteniz öğrencilerine tarih şuurunun yaşatılması için üniversite yemekhane ve kafeteryalarında ecdadımızın o günkü mönüsü olan buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan mönünün dağıtılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim."

Yükseköğretim Kurumları Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, üniversitelerden, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle şehitlerin anısı için 18 Mart günü üniversite yemekhane ve kafeteryalarında buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan mönünün dağıtılmasını istedi anlaşılması, hatırlanması, gençliğin biraz daha bilinçlenmesi adına bu yazıyı gönderdiklerini anlattı.

Üniversitelerin çoğunun talebi olumlu karşıladıklarını anlatan Ağaoğlu, "Tahminimize göre, 167 üniversiteden en az 120'sinde bunu uygulayabileceğiz.

Ayrıca o dönem anneler çocuklarını 'vatana kurban olsunlar' diye ellerine kına yakıp gönderdikleri için üniversitelerin giriş kapılarında öğrenci arkadaşlarımızdan ellerine kına yakmalarını talep edeceğiz" diye konuştu. YÖK'ten de destek aldıklarını kaydeden Ağaoğlu, "Ama bu bir öğrenci projesi" dedi.

Türkiye Öğrenci Konseyi YÖK'e bağlı olmayan ama yürütmesi YÖK Başkanlığında olan bir kurum. STK mahiyetinde seçimle işbaşına geliyor, öğrencilerden oluşuyor.

Türkiye'deki 4.5 milyon öğrencinin temsilcisi konumunda. Bölümlerde yapılan seçimlerden fakülte temsilcileri, fakültelerden üniversite temsilcileri, tüm Türkiye'deki üniversiteler arasından da Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı ve yönetimi seçiliyor. Böylece hem ülke içinde hem uluslararası alanda Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin temsili sağlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim