O beklenen gün geldi!

Seviye Belirleme Sınavı’na bugün ilköğretim 8, yarın da ilköğretim 7’inci sınıflardan yaklaşık 2 milyon küçük öğrenci girecek. İlköğretim 7’nci sınıflar için yapılan SBS, bu yıl son kez düzenlenecek. Sonuçlar ise 8’inci sınıflar için 7 Temmuz, 7’nci sınıf

O beklenen gün geldi!

Seviye Belirleme Sınavı’na bugün ilköğretim 8, yarın da ilköğretim 7’inci sınıflardan yaklaşık 2 milyon küçük öğrenci girecek. İlköğretim 7’nci sınıflar için yapılan SBS, bu yıl son kez düzenlenecek. Sonuçlar ise 8’inci sınıflar için 7 Temmuz, 7’nci sınıflar için ise 5 Ağustos’ta ‘internetten’ ilan edilecek.

İLKÖĞRETİM 8’inci sınıf öğrencileri bugün, ilköğretim 7’nci sınıf öğrencileri ise yarın Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girecek. İlköğretim 7’nci sınıflar için yapılan SBS, bu yıl son kez düzenlenecek.

SBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacak. SBS yurtiçi ve yurtdışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak ve merkezi sistemle, aynı anda yapılacak. Sınava girecek 1 milyon 70 bin 148 8’inci sınıf öğrencisine 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek. İlköğretim 7’nci sınıfların sınavında adaylar 90 soru yanıtlayacak. 1 milyon 97 bin 503 adayın katılacağı sınav 110 dakika sürecek.

Öğrenci, cevap kağıdında yazılı T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa salon görevlilerinden tutanak tutulmasını isteyecek. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunmuyorsa veya cevap kağıdı kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kağıdına öğrencinin kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacak. Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını kontrol ederek dağıtacak.

Öğrenci de kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecek. Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü olup öğrenci, hangi kitapçığı kullanıyorsa cevap kağıdında kitapçık türünü işaretleyecek.

Sonuçlar 7 Temmuz ve 5 Ağustos’ta

İlköğretim 8’inci sınıflar için yerleştirme sonuçları 7 Temmuzda, ilköğretim 7’nci sınıflar için sınav sonuçları ise 5 Ağustosta ilan edilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise ilköğretim 8’inci sınıflar için bugün, ilköğretim 7’nci sınıflar için yarın yapılacak. İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri PYBS’ye başvurmaları halinde ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek olup sonuçlar “http://www.meb.gov.tr” ile “http://oges.meb.gov.tr” adreslerinde yayımlanacak.

Adaylar bunları sakın unutmayın

ADAYLARIN sınava gelirken yanlarında getirmeleri gerekenler şöyle:

-  Fotoğraflı sınav giriş belgesi

-  Nüfus cüzdanı (veya pasaport)

-  En az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi.

-  Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak.

-  İlk 30 dakika içinde sınav salonu terk edilmeyecek.

-  Sınav bitimine 15 dakika kala özürlü öğrenciler hariç kimse çıkarılmayacak.

-  Sınav salonunda tek aday kalmayacağından dolayı en az 2 aday bırakılacak.

-  Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulunmaksızın alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler