Minikler yarın ders başı yapıyor

 4+4+4 sistemiyle başlanacak yeni dönemde ilkokul 1’inci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrencilerle, okulöncesi eğitime başlayacak öğrenciler için ilk zil yarın çalıyor.Diğer sınıflar içinse eğitim 17 Eylül günü başlayacak. Okula yeni başlayan öğrencilerin u

Minikler yarın ders başı yapıyor

 

4+4+4 sistemiyle başlanacak yeni dönemde ilkokul 1’inci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrencilerle, okulöncesi eğitime başlayacak öğrenciler için ilk zil yarın çalıyor.Diğer sınıflar içinse eğitim 17 Eylül günü başlayacak. Okula yeni başlayan öğrencilerin uyum sağlaması için uygulanan eğitim, 10-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uyum eğitimi kapsamında okul, velilere ve çocuklara tanıtılacak, sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak.

 

2 milyondan fazla

 

Okula yeni başlayan çocukların birbiriyle tanışmasının sağlanacağı uyum eğitimi kapsamında öğrencilere oyunlar oynatılacak ve resim yapma, hikaye okuma gibi etkinlikler yapılacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu eğitim kapsamında okula başlaması gereken 66 aylık çocuklar ve okula başlamaları ailelerinin kararına bağlı olan 60-66 ay arası çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun e-kayıt sistemi üzerinden ikamet adreslerine en yakın okullara kaydedildiğini duyurmuştu.

 

Rapor tartışmasıyla açılıyor

 

66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerden çocuğun eğitime başlamak için fiziken ve ruhen yeterli olmadığına dair rapor istenmesi tartışmalara sebep olmuş, Başbakan Erdoğan’ın, “66 ay meselesinde gidip rapor alanları evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Rapor alan aile, ‘Benim evladım gerizekalı’ diyor” sözleri bazı sendikalar ve sivil toplum örgütleri tarafından eleştirilmişti.

 

Pazartesi için eğitim hazırlığı

 

İSTANBUL Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, kentte 2.5 milyon civarında öğrencinin 55 bin derslikte eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, “Bu yıl yeni sistem kapsamında liseler de zorunlu olduğu için öğrenci sayısında yüzde 30’luk artış olacak. Okullarımızda ek tedbirler aldık. Bu yıl eğitime 4 bin 900 yeni derslik kazandırıyoruz” dedi. Yıldız, pazartesi günü okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretime başlayacağını hatırlatarak, İstanbul’da adrese dayalı kayıt sistemine göre okullarda 66 aydan itibaren birinci sınıfa gidecek 258 bin öğrenci gözüktüğünü, 60-66 ay arasında veli isteğine bağlı olarak gelebilecek 114 bin öğrenci bulunduğunu anlattı. Yıldız, İstanbul’da 1200 civarında ilkokul, 1200 civarında ortaokul ile toplamda 4 bin 500 okul bulunduğunu, yeni öğretmen atamalarıyla İstanbul’a 6 bin öğretmen geldiğini, bu yılki seçmeli derslerle İstanbul’da 110 bine yakın öğretmenin görev yapacağını belirtti. ? AA

 

Öğretmenlere 100 lira zamlı ödenek

 

MİLLİ Eğitim Bakanı’nca saptanan ve Bakanlar Kurulu’nca belirlenen eğitime hazırlık ödeneği geçen yıl 600 lira iken bu yıl mayıs ayında yapılan çalışmalar sonucunda 700 lira olarak belirlenmişti. Bu kapsamda, 700 lira öğretim yılına hazırlık ödeneği, eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ödenecek. İlgili mevzuata göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere, öğretim yılının başladığı ay içinde eğitime hazırlık ödeneği ödeniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim