Meslek lisesi bitiren işsiz kalmıyor

 Türkiye İş Veren Sendikaları Konfederasyon’dan  yapılan yazılı açıklamada, TİSK'in, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) ''Bir Bakışta Eğitim 2012'' raporunu değerlendirdiği bildirildi.Buna göre, Türkiye'de ve diğer OECD Ülkelerinde meslek li

Meslek lisesi bitiren işsiz kalmıyor

 Türkiye İş Veren Sendikaları Konfederasyon’dan  yapılan yazılı açıklamada, TİSK'in, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) ''Bir Bakışta Eğitim 2012'' raporunu değerlendirdiği bildirildi.

Buna göre, Türkiye'de ve diğer OECD Ülkelerinde meslek lisesi mezunlarının iş bulmada genel lise mezunlarına kıyasla avantajlı durumda olduğu belirtildi.

 Meslek lisesi mezunlarının iş bulma konusundaki avantajının kamuoyunda sıkça dile getirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, meslek lisesinin gençlere sağlayacağı olanakların daha iyi tanıtılması ve toplumun meslek liselerine yönelik olumsuz algısının değiştirilmesi gerektiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim