MEB'den öğrencilere z-kütüphaneleri geliyor

MEB, öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilmesi için birçok seçeneğin bulunduğu z-kütüphanelerini kuruyor.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kada

MEB'den öğrencilere z-kütüphaneleri geliyor

MEB, öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilmesi için birçok seçeneğin bulunduğu z-kütüphanelerini kuruyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyallerin bulunduğu z-kütüphaneleri kurmaya başladı.

Z-KÜTÜPHANELERİNDE SEÇENEKLER SUNULACAK

MEB Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, okulların en geniş ve ferah mekanlarının kütüphane alanı olarak seçildiğini belirterek, bu kütüphanelerde, bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı bulunduğunu belirterek, ''Burada elektronik kaynaklar ve temel eserler olacak.

Öğrencilerimiz burada ödevlerini yapıp, çıktılarını alsın, oyun oynasın, internete girsin, kitap okusun istiyoruz. Bu amaçla saat 21.00'e kadar ve hafta sonları buraları açık tutmayı planlıyoruz. Z-kütüphanelerde öğrencilere basılı, sesli ve elektronik kitaplar buluşturarak alternatif okuma seçenekleri de sunacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler