MEB'den derslerle ilgili müthiş karar

Habertürk'ten Selvi Çelik'in haberine göre dersler artık daha eğlenceli hale getirilecek, öğrenciler derslerde pratik yapacak, öğrenciler övülerek motive edilecek, günlük konuşmalara yer verilecek, öğrenciler "hayatta kalmak için" gereken İngilizce'yi öğr

MEB'den derslerle ilgili müthiş karar
Habertürk'ten Selvi Çelik'in haberine göre dersler artık daha eğlenceli hale getirilecek, öğrenciler derslerde pratik yapacak, öğrenciler övülerek motive edilecek, günlük konuşmalara yer verilecek, öğrenciler "hayatta kalmak için" gereken İngilizce'yi öğrenecek. Bakanlık liselerde okutulan İngilizce dersi öğretim programını revize etti. Yenilenen eğitim programı önümüzdeki eğitim programında yani 2015- 2016 yılında 9. sınıflarda uygulanacak. Sonrasında ise kademeli olarak 10, 11 ve 12. sınıflar da bu programa dahil olacak.
 
‘DİL ÖĞRENMEK BECERİ İSTER'
 
Programda yabancı dilin beceriye dayalı olduğuna dikkat çekilirken, dersin gerçek hayata benzer çok sayıda aktivite gerektirdiği vurgulandı. Dersin nasıl işleneceği yeni hazırlanan programda şöyle anlatıldı:
 
ÖĞRETMEN ÖNEMLİ: Programın başarılı uygulanmasında İngilizce öğretmenlerinin rolü vurgulandı. Öğretmenler sınıfta sürekli İngilizce konuşacak ve rol model olacak. İkili ve grup çalışması gibi farklı iletişim teknikleri kullanacak. Öğrencilerin kendi başlarına dil öğrenmeleri için cesaret verip yol gösterecek. Öğrencilerin hata ve dil sürçmelerine toleranslı davranacak, öğrencilerin istek ve motivasyonunu artırmak için övgü ve olumlu pekiştirmeyi kullanacak.
 
ÖĞRENCİ AKTİF OLACAK: Sınıfta devamlı olarak İngilizce konuşulacak. İletişimsel aktvitiler sırasında birbirleri ile sürekli etkileşimde bulunarak derse aktif olarak katılabilecek. Dili etkileşimli bir şekilde kullanmak için gerçek yaşamda kullanılan İngilizce'yi farklı bağlamlarda sürekli olarak kullanabilecek. Öğrenciler ders başına en fazla 7 yeni sözcük öğrenecek.
 
MATERYALLER İHTİYACA HİTAP EDECEK: Düzenleme ve içerik gerçeğe yakın olacak. Öğrencilerin farklı duyularına hitap edecek. Öğrencilerin gerçek yaşamdaki dil ihtiyaçlarına ve ilgilerine hitap edecek. Örneğin hayatta kalma İngilizce'si, akademik İngilizce gibi. Multimedya ve teknolojiden destek alınacak.
 
NOT KAYGISI OLMASIN: Not, olumsuz bir pekiştirme aracı olarak değil İngilizce öğrenimini geliştirmek ve kontrol etmek için kullanılacak. Çoktan seçmeli, doğru-yanlış, boşluk doldurma gibi geleneksel değerlendirme araçlarından ziyade portfolyo, proje ve iletişimsel aktiviteler, dilin gerçek kullanımının ölçülebilmesini sağlayacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler