LYS'ye girenlere müjde

12-16 Ağustos tarihleri arasını kapsayan üniversite kayıt günlerinin tam da Ramazan bayramı (8-10 Ağustos) ertesine gelmesiyle seslerini duyurmaya çalışan öğrencilere müjde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Kayıt tarihi Eylül ayına ertelendi.Lisans

LYS'ye girenlere müjde

12-16 Ağustos tarihleri arasını kapsayan üniversite kayıt günlerinin tam da Ramazan bayramı (8-10 Ağustos) ertesine gelmesiyle seslerini duyurmaya çalışan öğrencilere müjde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Kayıt tarihi Eylül ayına ertelendi.

Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarının geçtiğimiz hafta açıklanmasıyla öğrencileri kayıt heyecanı sardı. Ancak yeni ders yılında üniversite hayatına adım atacak adayların, ÖSYM tarafından 12-18 Ağustos 2013 olarak açıklanmış olan kayıt süresiyle ilgili itirazlarına ve taleplerine yetkililerden olumlu cevap geldi.

KAYIT TARİHİ 12-20 AĞUSTOS OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Bu yıl üniversite sınav sonuçlarını erken açıklayan ÖSYM, üniversitelere kayıt tarihini de erkene aldı. Geçen yıllarda eylül ayında yapılan kayıtlar bu sene 12-20 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecekti.

Üniversite kayıtlarını bayram yoğunluğuna denk gelmesi nedeniyle bilet bulmakta zorlanacaklarını belirten öğrenciler, kayıt tarihinin değiştirilmesi için başta sosyal medyada olmak üzere çeşitli platformlarda çağrılar yaptı.

TALİMAT BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN

Başbakan Erdoğan, üniversitelere kayıt tarihi ile bayram tarihlerinin çakışması üzerine talimat verdi ve üniversite kayıtları Eylül ayının ilk haftasına ertelendi.

ÖSYM HAZIRLIĞA BAŞLADI

ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir, kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda, 2013-2014 ders yılında ÖSYS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adayların kayıt işlemlerine ilişkin süreyi Eylül başına kadar uzatmaya hazırlanıyor.

LYS BİRİNCİSİNİN TWEETİNE DESTEK YAĞMIŞTI

LYS Birincisi Fatih Aslan 'ın twitter üzerinden başlattığı #ÖSYMbayramımızehiretme hashtag kampanyası bir anda hem Türkiye hem de Dünya TT listesine girmeyi başarmıştı.

Verilere göre kısa sürede 200 bin tweetin atıldığı hashtag altında öğrenciler, eğitimciler ve veliler ÖSYM'ye tepkilerini dile getirirken bayram tatilinin kayıt telaşı ve yolculuklar yüzünden zehir olacağını ifade etmişlerdi.

MAİL VE TELEFON YAĞMURU

ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından açıklanan takvime öğrenciler ve veliler isyan ederken kurum, mail ve telefon yağmuruna tutulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim