LYS soruları açıklandı

Bu yıl yapılan LYS sınavlarının sorularının yüzde 20'si açıklandı.

LYS soruları açıklandı

Bu yıl yapılan LYS sınavlarının sorularının yüzde 20'si açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde matematik ve geometri sorularından oluşan LYS-1’e giren öğrenciler sürenin bitmesiyle sınavlarını tamamladı.

En az adaylar kadar okul bahçesinde ter döken veliler ise sınıflardan çıkan adaylar arasından kendi yakınlarını aradı. Sınavını tamamlayıp sınıfları terk eden adaylar ise soruların geçen yıla oranla daha kolay olduğunu söyledi. Sınavdan çıkan adaylara limonata ikram edildi. Sınavın iyi geçtiğini belirten bir aday, “Güzeldi, kolay sorular vardı. Zorlandığım sorular da çıktı. Son kısımlar zordu” diye konuştu.

BARAJI KAÇ NETLE AŞARSINIZ?

YGS’de 180 puan aldıysanız her testten bu oranı tuturmak için çıkarmanız gereken net sayıları, testlere göre yaklaşık şöyle:

MATEMATİK SINAVI: (LYS-1): 2 test var. 50 soruluk Matematik Testi’nde 10 net, 30 soruluk Geometri Testi’nde 6 net.

FEN BİLİMLERİ SINAVI ( LYS- 2 ): Fizik, Kimya ve biyoloji olmak üzere her birinden 30’ar soru yöneltilecek. Toplam 90 soru var. Her 3 testten 6’şar net.

EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3): Türk Dili ve Edebiyatı Testi’nden 56, Coğrafya 1 Testi’nden 24 olmak üzere 80 soru var. Edebiyat’tan ortalama 11-12, Coğrafya’dan 5 net.

SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS -4): Tarih Testi’nden 44, Coğrafya 2 Testi’nden 14, Felsefe Grubu ve Din Grubu’ndan 32 soru var. Sınavın toplam soru sayısı 90. Tarih için 9, Coğrafya için 3-4, Felsefe grubu için de 6-7 net.

YABANCI DİL SINAVI (LYS-5): Toplam 80 soru bulunuyor. 16 nete ihtiyacınız var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim