LYS soru cevapları açıklandı

LYS sınavının soruları ile cevapları yayınlandı

LYS soru cevapları açıklandı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LYS soru ve cevapları açıklandı. ÖSYM bugün yaptığı açıklamayla LYS sınav soru ve cevaplarını yayınlandı. 

Üniversiteiye gitmek isteyenler için gerçekleştirilen iki aşama sınavı olan LYS maratonu bitti. Öğrenciler 18 Haziran ve 19 Haziran'da LYS 1 ile LYS 4 sınavlarına girdikten sonra 25 Haziranda LYS2 ve LYS 5, 26 Haziran Pazar günü de LYS 3 sınavlarına girdiler. Bu maratonun sona ermesinin hemen ardından ÖSYM soru ve cevapları açıkladı.

Böylelikle üniversite adayları ÖSYM'nin sitesine girerek doğru ve yanlışlarını edindikleri soru ve cevaplardan görebilecek ve tahmini olark puanlarını hesaplayabilecekler.
 


TERCİHLER NE ZAMAN

Tamamlanan sınavların ardından öğrenciler tercihlerin ne zaman yapılacağını da merak ediyordu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince açıklanan takvime göre tercihler 26 Temmuz 2 Ağustıs tarihleri arasında yapılacak. Sınav sonuçları ise 18 Temmuz'da açıklanacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim