LYS sınavında büyük şok!

Uğur Burak Aydın, YGS sonuçları açıklandıktan sonra öğrencisi olduğu Bağcılar’daki Dündar Uçar Lisesi Müdür Yardımcısı ile birlikte sonuç belgesini ÖSYM’nin internet sitesinden indirdi. Sonuçlara göre Aydın’ın YGS puanları şöyle sıralanmıştı:YGS-1: 374.86

LYS sınavında büyük şok!

Uğur Burak Aydın, YGS sonuçları açıklandıktan sonra öğrencisi olduğu Bağcılar’daki Dündar Uçar Lisesi Müdür Yardımcısı ile birlikte sonuç belgesini ÖSYM’nin internet sitesinden indirdi. Sonuçlara göre Aydın’ın YGS puanları şöyle sıralanmıştı:

YGS-1: 374.862, YGS-2: 403.717, YGS-3: 381.706, YGS-4: 371.457, YGS-5: 374.436, YGS-6: 364.142.

Puanlarında herhangi bir anormallik görmeyen Aydın, YGS’de şifre tartışmaları gündeme gelince sonuçları sürekli ÖSYM’nin sitesinden kontrol etti. LYS’ye girinceye kadar da herhangi bir değişiklik görmedi. Ancak LYS sonuçları açıklandıktan sonra büyük bir şok yaşadı. Çünkü, YGS sonuçlarının tamamında 100 puandan fazla düşüş vardı. Matematik-Fen öğrencisi olan Aydın’ı asıl ilgilendiren YGS-2 puanı 243.717’ye, başarı sırası da 40 bin 321’den, 276 bin 321’e düşmüştü.

“Bilseydim LYS’ye girmezdim”
YGS puanlarının üniversite tercihlerine yüzde 40 oranında etki ettiğini hatırlatarak vakit geçirmeden ÖSYM’ye itiraz dilekçesi yazdığını belirten Uğur Burak Aydın, “YGS sonuçları açıklandığında bu puanları aldığımı görseydim LYS’ye hiç girmezdim.” diyor.

Bu arada tercih işlemlerini tamamlayan Aydın, hayalini kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nin de artık mümkün olmadığını söylüyor. Seçimlerini zorunlu olarak düşük gelen YGS puanlarına göre Jeoloji Mühendisliği’nden yana yaptığını belirten öğrenci, bir üniversiteye yerleşse de bu işin peşini bırakmayacağını söylüyor: “Herhangi bir üniversiteye yerleşmiş olmam sorunu çözmüyor. ÖSYM’den cevap alamazsam bütün yasal haklarımı kullanarak dava açacağım”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler