LYS başvuruları devam ediyor

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), LYS başvurularının son günü olan 29 Nisan tarihinde Başvuru Merkezleri'nde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nin haftasonu da hizmet vereceğini açıkladı. ÖSYM, '2013 L

LYS başvuruları devam ediyor

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), LYS başvurularının son günü olan 29 Nisan tarihinde Başvuru Merkezleri'nde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nin haftasonu da hizmet vereceğini açıkladı.
 
ÖSYM, '2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (2013-LYS) Başvurular' başlıklı açıklamasında, adaylar için başvuru merkezlerinin 27-28 Nisan 2013 Cumartesi ve Pazar günlerinde saat 9.00-17.00 arası açık tutulacağını duyurdu. 2013-LYS başvuruların 22 Nisan'da başladığı belirtilen açıklamada başvuruların 29 Nisan'da sona ereceği vurgulandı.
 
Başvuruların internet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabildiği kaydedilen açıklamada, "29 Nisan tarihinde Başvuru Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak adayların bu tarihten önce başvurularını tamamlamaları yararlarına olacak. Başvuru süresi uzatılmayacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri adayların hafta sonu başvuru yapabilmelerini sağlamak amacıyla, 27-28 Nisan 2013 Cumartesi ve Pazar günlerinde saat 9.00-17.00 arası açık tutulacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nin adresleri ve telefon numaraları ÖSYM'nin http: //www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer almaktadır" denildi.
 
SINAV ÜCRETİ ÖSYM'NİN İNTERNET SİTESİNDEN KREDİ KARTI İLE YAPILABİLİYOR
 
Başvuru işleminden önce sınav ücretinin yatırılmış olması gerektiği hatırlatılan açıklama da şu ifadelere yer verildi: "Sınav ücreti, kılavuzda belirtilen bankalar ile birlikte tüm PTT işyerlerinden veya ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilmektedir. Sınav ücretini yatırmış olmak, Başvuru Merkezinden yeniden şifre edinmek vb. işlemler, sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvurunun bir başvuru merkezinden veya bireysel olarak İnternet aracılığıyla tamamlanmış olması gerekmektedir."
 
Açıklamada adayların, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra en kısa süre içinde, başvuru bilgilerini ÖSYM'nin https: //ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile mutlaka kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı. Başvuru Merkezi olarak görev yapacak tüm birimlerin Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ile Sınav Koordinatörlükleri, adayların kısa sürede ve sorunsuz olarak başvuru yapmalarını sağlayacak tüm önlemleri alacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler