Kur'an da tefsir ders oluyor

12 yıllık (4+4+4) kesintili zorunlu eğitim sistemiyle ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. “4+4+4” döneminin en dikkat çekici unsurlardan birini seçmeli dersler oluşturacak.Yeni sistemde eğitimin ikinci 4 yılından itibaren öğrencilere seçmeli ders hakk

Kur'an da tefsir ders oluyor

12 yıllık (4+4+4) kesintili zorunlu eğitim sistemiyle ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. “4+4+4” döneminin en dikkat çekici unsurlardan birini seçmeli dersler oluşturacak.

Yeni sistemde eğitimin ikinci 4 yılından itibaren öğrencilere seçmeli ders hakkı verilecek. Öğrenciler 5. sınıf ve sonrasında kendilerine sunulacak seçmeli dersleri alabilecekler. Seçmeli dersler, mesleki eğitim ya da imam hatip müfredatından olabileceği gibi temel dersleri de kapsayacak. Yani fen bilgisi, matematik, coğrafya ve yabancı dilin yanı sıra Kur'an ve tefsir de seçmeli olarak alınabilecek. Ama öğrencinin kafasını karıştıracak kadar çok seçmeli ders alternatifi sunulmayacak.

ESNEK EĞİTİM

Öğrencinin hangi yapıda okursa okusun aynı dersleri alacak olması, akıllara, “Meslek liselerinin orta kısımları neden açılacak?” sorusunu getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bu soruya, “Öğrenci, ehil ders öğretmenlerine mesleki eğitime daha verimli ulaşacak” cevabını verdi. Öğrencinin seçtiği derste başarısız olması halinde başka bir alana geçişi için de yeni sistemle esneklik sağlanacnak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler