KTÜ'lülerden dolmuş tepkisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, Tabakhane mevkisinde bulunan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (TESOB) bulunduğu iş hanının önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Zübeyde Makar, "Türkiye'de

KTÜ'lülerden dolmuş tepkisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, Tabakhane mevkisinde bulunan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (TESOB) bulunduğu iş hanının önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan Zübeyde Makar, "Türkiye'de tüm kamusal hakların piyasaya devredildiği" son yıllarda, ulaşım hakkının da ellerinden alındığını savunarak, "AK Partili Trabzon Belediyesinin ulaşımda özelleştirmenin ilk adımı olan kartlı sistemi gündeme getirdiği son günlerde bir de dolmuşlara zam yapılması söz konusudur. Üniversite öğrencilerini, öğrenci tarifesinden taşımayı reddeden Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası sivillere 1.25 lira olan tarifeyi, 1.50 lira yapmak istemektedir" dedi.

Makar, zam talebini değerlendirmekte olan TESOB'u talebi reddetmeye davet ederek, şunları söyledi:

"Tüm sorumluları uyarıyoruz, zaten bir çok şehre göre fahiş denilebilecek fiyatlarda olan dolmuş ücretlerine zam yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Dolmuşları, 'bacasız fabrika' diye niteleyen Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, şunu iyi bilmelidir ki bizler o fabrikaların bedava hammaddesi değiliz. Zamlar onaylandığı takdirde bu zammı yutmayacağız."

Trabzon halkı ve üniversitelilerle zammı durdurmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Makar, "Bu çarka çomak sokacağımızı herkes bilmelidir. Zamların TESOB tarafından onaylanmaması yönünde gerekli adımları atmaları için daha önce şehirde öğrenci tarifesinin takipçisi olacağını söyleyen Trabzon Belediyeye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ve bu zamma itiraz yetkisi bulunan Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim