KTÜ'lüler otostop çekiyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yıllardır toplanan zorunlu bağış paralarına karşı 4 haftadır eylemde olan üniversiteliler seslerini duyurmak için YÖK’ e gidiyorlar. KTÜ yönetiminin üniversitelilerden zorla bağış almasını eleştiren ve bağış paralarını ya

KTÜ'lüler otostop çekiyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yıllardır toplanan zorunlu bağış paralarına karşı 4 haftadır eylemde olan üniversiteliler seslerini duyurmak için YÖK’ e gidiyorlar.

KTÜ yönetiminin üniversitelilerden zorla bağış almasını eleştiren ve bağış paralarını yatırmadıkları için hukuka aykırı bir biçimde ders kayıtları yapılmayan üniversiteliler, haftalardır yaptıkları oturma eylemine rağmen üniversite yönetiminin konuya dair bir adım atmaması dolayısıyla, bu kez YÖK’ e giderek KTÜ ‘ de yaşanan bu hukuksuzluğu dile getirecekler. KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi iki üniversiteli bugün otostop yaparak Ankara gitmek üzere yola çıktı.

Otostopla Ankara gidecek olan üniversiteliler, burada konuyu YÖK’e iletecekler. Üniversiteliler geçen hafta savcılığa zorunlu bağışlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık YÖK’ ten soruşturma izni verilmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler