KTÜ’de zamlar geri alındı

Karadeniz Teknik Üniversitesi kantinlerinde yapılan yüzde yirmiye yakın zamlar öğrencilerin protestosu sonucu geri alındı.KTÜ öğrenci dayanışma derneği zamları protesto için okulda çeşitli eylemler yaparken zamlar nihayet geri alındı.Öğrenci dayanışma der

KTÜ’de zamlar geri alındı

Karadeniz Teknik Üniversitesi kantinlerinde yapılan yüzde yirmiye yakın zamlar öğrencilerin protestosu sonucu geri alındı.

KTÜ öğrenci dayanışma derneği zamları protesto için okulda çeşitli eylemler yaparken zamlar nihayet geri alındı.

Öğrenci dayanışma derneği yöneticileri bu gün Trabzon gazeteciler cemiyetinde konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar.

 

Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi.

 

İçinde bulunduğumuz eğitim yılı başında Karadeniz teknik Üniversitesi öğrencileri kantinlerinde hukuksuz ve mantık almaz bir zam uygulaması ile karşı karşıya kaldılar

Yüzde 20 lere varan zamlar hem hukuki değildi hem de fiyat bakımından Trabzon genelinin üstündeydi Bizlerde bu zamlardan rahıtsız olan öğrenciler olarak zamların geri alınması için yaklaşık 3 bin imza topladık ve yüze yakın dilekçe yazarak bunları gerekli yerlere ilettik.

Bu kadar tepkiye rağmen, olumlu bir sonuç alamadığımızdan^”KTÜ Kantinlerine Küstü” diyerek kampüsün çeşitli yerlerinde çay demledik, makarna pişirdik, .Yani zamlara karşı öğrenci mutfağını kurduk.

Geldiğimiz süreçte görüyoruz ki öğrencilerin bir araya gelerek gösterdiği tepkilerin oluşturduğu güç, karşısında kantin zamlarını yapanlar dayanamadı ve kantin zamları geri alındı.

Bu günden itibaren tüm öğrenci arkadaşlarımıza çağrımız, kantinlerden eski fiyatları talep etmeleri ve bu fiyatlar üzerinden alışveriş yapmalarıdır.

 

Üniversitemizde ve memleketimizde yaşadığımız ortak sorunlara ortak çözümler üretmek için tüm öğrenci arkadaşlarımızı “Öğrenci Dayanışması”nın çalışmalarına davet ediyoruz.

 

Kantin zamlarının geri alınması için emeği geçen tüm öğrenci arkadaşlarımıza ve bu konuyla alakalı olan basın emekçilerine teşekkür ederiz.

                                                          

 TRABZON ÖĞRENCİ DAYANIŞMASI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim