KTÜ Türkiye Trabzon'un sorunlarına çözüm üretiyor

İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversite olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), gelecek vizyonu içerisinde ülkenin ve Trabzon'un en temel sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor.KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, evrensel bilgi üretim

KTÜ Türkiye Trabzon'un sorunlarına çözüm üretiyor

İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversite olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), gelecek vizyonu içerisinde ülkenin ve Trabzon'un en temel sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, evrensel bilgi üretim merkezleri olarak hizmet vermesi gereken birimler olan üniversitelerin özellikle kültürel alandaki, insani bilimler kaynaklı çalışmalar ile uluslararası ve ulusal ölçekte çalışmalara imza attığını ifade etti.

Baykal, bu açıdan üniversitelere yeni roller biçmek ve yerelden uluslararası alanlara açılmalarını sağlamak gerektiğini vurgulayarak, "Ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde bir takım stratejilerin geliştirilmesi ve bu doğrultuda yeni bir yol haritası çizilmesi elzemdir" dedi.

Üniversite olarak en temel sorunlara çözüm üretmenin bundan sonra en önemi hedefleri arasında yer aldığını belirten Baykal, "Yakın bir gelecekte doğu ile batı arasında enerji koridoru görevini üstlenecek olan ülkemizin en önemli istasyonlarından birisi tarihsel rol ve konumu gereği Trabzon olacaktır. Bu şehirde bulunan üniversitemizin oluşacak bu yeni durum karşısında teknik ve sosyal bilimlerin disiplinler arası çalışmalarıyla ülkemizin ekonomik ve toplum gelişimine katkı sunması en önemli gelecek vizyonumuzdur" şeklinde konuştu.

Sosyal ve ekonomik hareketliliğin artacağı önümüzdeki yıllara tarihi, kültürel ve sosyolojik boyutlardan yaklaşmanın reel politika gereği olduğunu vurgulayan Baykal, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu üçgenin odak noktasında ve geçiş yolları üzerinde bulunan Trabzon'un bu stratejik konumunu fırsata dönüştürme ve değerlendirme noktasında tüm bilgi birikimi, tecrübe ve kaynakları ile diğer kent paydaşlarının yanında yer almaya devam edecektir. Trabzon'u işsizlik oranlarının giderek azaldığı, GSYİH'daki payının gelişmiş bölgeler seviyesine ulaştığı, imarı ile örnek bir şehir seviyesine getirme hedefindeyiz. Bölge coğrafyasının getirdiği fırsatları değerlendirebilmek Doğu Karadeniz'in eğitim, sağlık, kültür ve diğer pek çok alanda gelişmesi ile mümkün olacaktır. Bu konuda gereken bilgi ve teknoloji ile hepsinden önemli olan duyarlılık üniversitemiz tarafından kentin hizmetine sunulacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler