KTÜ Müh.fakültesi'nin başarısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Washington Accord Küresel Anlaşmasının bir üyesi oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  Mühendislik Fakültesi’nin MÜDEK tarafından akredite edilen lisans programları Washington Accord Küresel A

KTÜ Müh.fakültesi'nin başarısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Washington Accord Küresel Anlaşmasının bir üyesi oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  Mühendislik Fakültesi’nin MÜDEK tarafından akredite edilen lisans programları Washington Accord Küresel Anlaşması kapsamında tanındı.

Washington Accord, lisans düzeyindeki mühendislik eğitim programlarını akredite eden kurumların birbirlerinin akredite ettiği programları büyük ölçüde eşdeğer olarak tanımalarını sağlayan küresel bir anlaşma olup Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin MÜDEK akreditasyonlu lisans programları 15 Haziran 2011 tarihinden itibaren Washington Accord küresel anlaşmasına imza atan ülkelerde de tanınırlık elde etti.

Washington Accord küresel anlaşmasına bu güne kadar imza atan akreditasyon ajanslarının temsil ettiği ülkeler, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, İngiltere, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda, Hong Kong, Güney Afrika, Japonya, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Malezya ve Türkiye’den oluşmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim