KPSSzede olmak istemiyorsanız

Sınava gireceklerin bugün saatlerini bir saat geriye almaları gerekiyor. Ancak ÖSYM saatle sınava girişi yasakladığı için adaylar saatlerini geri alıp evde bırakacak.Her sene ekim ayının son pazar günü ‘kış saati’ uygulaması nedeniyle saatlerin geriye alı

KPSSzede olmak istemiyorsanız

Sınava gireceklerin bugün saatlerini bir saat geriye almaları gerekiyor. Ancak ÖSYM saatle sınava girişi yasakladığı için adaylar saatlerini geri alıp evde bırakacak.

Her sene ekim ayının son pazar günü ‘kış saati’ uygulaması nedeniyle saatlerin geriye alınması, bu yıl KPSS ile aynı güne denk gelecek. Eğitim Bilimleri Sınavı, yarın saat 09.30’da başlayacak. Sınav, 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak ve 150 dakika sürecek.

KALEMLER ÖSYM’DEN

Adayların yanlarında bulunduracağı fotoğraflı ve özel kimlik belgesi, adayın kimliğini gösteren fotoğraflı ve soğuk damga ile onaylı bir belge (sadece nüfus cüzdanı veya pasaport) olacak.

Adaylar sınava kalem, silgi, kalemtıraş, saat getirmeyecek. Bu gereçler, bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak.

Adayların sınava yiyecek, içecek, su getirmeleri de kesinlikle yasaklandı. Su ve şekerlemede yine ÖSYM tarafından karşılanacak.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından el ve dedektör ile aranacak. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar her türlü elektronik-mekanik cihaz, sınav binasına kesinlikle alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim