KPSS yine yargıya gidiyor!

Kopya iddiası nedeniyle iptal edildikten sonra KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı geçtiğimiz hafta yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı ancak ÖSYM'nin sınava giriş kimlik kartında "Bu kartla birlikte yanınızda nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaportla sınava

KPSS yine yargıya gidiyor!

Kopya iddiası nedeniyle iptal edildikten sonra KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı geçtiğimiz hafta yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı ancak ÖSYM'nin sınava giriş kimlik kartında "Bu kartla birlikte yanınızda nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaportla sınava girebilirsiniz" yazısı olmasına rağmen, KPSS'yi kazanamadığı için 10 yıldır öğretmen olarak ataması yapılmayan şahıs, kendisini sınava almayan salon görevlisini mahkemeye verecek.


10-11 temmuzda yapılan ancak daha sonra kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen KPSS'nin Eğitim Bilimleri Sınavı geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Sınav, geçtiğimiz sınavda kopya çekildiği için yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Bu nedenle bazı öğretmen adayları mağdur olduklarını ileri sürerek yargıya gitmeyi düşünüyorlar. Bunlardan biri de 2001 yılında Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Talaş Üretim Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra 10 yıldır KPSS'den yeterli puanı
alamayarak atanamayan 37 yaşındaki Süleyman Küçükdallar. Küçükdallar, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na girmek için Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi giriş katındaki dekanlık dershanesinde sınava girmek üzere üniversiteye gitti. Saati geldiğinde salon görevlileri güvenlikten geçtikten sonra öğretmen adaylarını salona almaya başladı.

Küçükdallar, salon görevlisi tarafından yanında nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle salona alınmadı. Ancak Küçükdallar, salon görevlisine kendisine ÖSYM
tarafından gönderilen sınav giriş kimlik kartındaki sınava gelirken uyulması gereken kurallar içerisindeki 5. sıradaki kuralı okudu. Küçükdallar ÖSYM'nin gönderdiği uyarıda, "Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı ikinci özel bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet ya da pasaport) yanınızda bulundurunuz" ibaresi yer aldığını hatırlatmasına rağmen salon görevlisinin kendisini sınava almadığını belirtti.


Küçükdallar, 10 yıldır KPSS işkencesi nedeniyle atanamadığını eşi ve çocuğuyla rezil olduğunu anlatarak, "Ben salon görevlisine sınava alması için çok mücadele ettim. Uyarıyı da okudum ama beni ÖSYM'den bize başka şey söylediler diye beni sınava almadı. Benim bu yıl öğretmen olma hakkımı yaktı. Ben bir çocuğum ve eşimle yıllardır perişan yaşıyorum. İşim gücüm yok. Nasıl geçindiğimi bir Allah biliyor" dedi.
Küçükdallar, sınav iptal olduğu için sevindiğini ve dershaneye giderek çok paralar verdiğini anımsatarak, "Ben elimde avucumda ne varsa bu yıl kazanmak için dershaneye verdim. Bir salon görevlisi geldi benim hayatımı kararttı. Ben salon görevlisinden davacı olacağım. Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunacağım. Hakkımı arayacağım. Salon görevlisi kuralları uygulamamıştır" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim