KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sınavı ne zaman?

KPSS önlisans sonuçları merakla bekleniyor. Adaylar sınavın ardından açıklamanın yapılmasını bekliyor

KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sınavı ne zaman?

Kamu Personel Seçme Sınavı önlisans sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti. Sınavın ardından adaylar "KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? " sorusuna yanıt aramaya başlamıştı. Açıklama merakla beklenirken net tarih henüz belli olmadı. Ancak daha önceki dönemlere göre tahmin edilen tarihler bulunuyor...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan KPSS önlisans sınavı 16 Ekim 2016'da gerçekleştirilmişti. Sınava giren adaylar heyecanla KPSS önlisans sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Devlet memuru olabilmek için sınava giren adaylar aldıkları sonuca göre ve bitirdikleri eğitim programına göre yapacakları tercih sonucuna göre atanmayı bekleyecekler. Normalde ÖSYM'nin takvimine göre sınav sonuçları sınavın ardından iki hafta içerisinde açıklanmaktadır. Buna göre KPSS önlisans sonuçlarının 28 Ekim ya da 1 Kasım'da açıklanması bekleniyor.
kpss sınavı ne zaman

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

Önlisansın yanı sıra ortaöğretim mezunları için de Kamu Personel Seçme Sınavı yapılacak. Daha önce 23 Ekim'de yapılacağı açıklanan sınav 20 Kasım'a ertelendi. Ayrıca normalde 9.30'da başlayacak olan sınav saat 10.00'da başlayacak. Sınava girecek olan adaylar yanlarında mutlaka nüfus cüzdanı, süresi geçmemiş pasaport, eğer asker ise askeri kimlik belgesinden birini bulundurmak zorunda. Ayrıca bu belgelerin fotokopileride geçerli sayılmayacak. Kalem, silgi gibi gerekli araçlar ise sınav salonunda verilecek. Sınava giderken yanınızda kesinlikle cüzdan,saat,çanta,telefon,anahtar,defter,su haricinde içecekler veya herhangi başka birşey bulundurmanız ise yasaktır.

Sınavda adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri uygulanacak. Adaylara 120 dakika süre verilecek. Adayların kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlama saatinden 1 saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim