KPSS öncesi son uyarı!

 Adayların KPSS 'ye girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi'nden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportlarını da yanlarında bulundurması gerekiyor. Askerli öğrenciler ile askerde olanlar için ise nüfus cüzdanı veya pasaport zorunluluğu yok. Zorunlu askerlik gör

KPSS öncesi son uyarı!

 

Adayların KPSS 'ye girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi'nden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportlarını da yanlarında bulundurması gerekiyor. Askerli öğrenciler ile askerde olanlar için ise nüfus cüzdanı veya pasaport zorunluluğu yok. Zorunlu askerlik görevini ifa edenler ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport yerine kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

 

SÜRÜCÜ BELGELERİ GEÇERLİ DEĞİL

2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Başvuru Kılavuzu'nda yer alan bilgilere göre; sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacak.

 

NÜFUS CÜZDANINDA TC KİMLİK NUMARASINA DİKKAT

Sınava nüfus cüzdanı ile girecekler TC kimlik numarasına dikkat etmeli. Sınava pasaport ile girecekler adaylar ise pasaportun geçerlilik süresini kontrol etmesi gerekiyor. 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Başvuru Kılavuzu'nda şu ifadeler kullanıldı: “Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

 

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da sabah ve öğleden sonra iki oturumda yapılacak. Sabah oturumu 09.30'da başladı.

 

Öğleden sonraki oturumları 14.30'da başlayacak. 

 

Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere  de 3. ve 4. oturumlar yapılacak.

 

Adaylar sınava, ÖSYM'nin internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler. Sınava giriş belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim