KPSS maratonu başlıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak. Sınavın sabah oturumları 09.30'da, öğle

KPSS maratonu başlıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak. Sınavın sabah oturumları 09.30'da, öğleden sonraki oturumları 14.30'da başlayacak.

Cumartesi sabah oturumuna 474 bin 184, Cumartesi öğleden sonra oturumuna 278 bin 47, Pazar sabah oturumuna 115 bin 620, Pazar öğleden sonra oturumuna 70 bin 889 olmak üzere toplam 938 bin 740 aday sınava katılacak.

Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

Soru kitapçığını okuyamayacak derecede görme özürlü olan adaylar, ellerini kullanamayan adaylar ya da benzer başka sağlık sorunu olan adaylardan başvuru sırasında sağlık kurulu raporunu ÖSYM'ye ulaştıranlara sınav esnasında okuyucu/işaretleyici yardımı verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler