Jeoloji Mühendisleri Neden Yok?

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semih Peker ve yönetim kurulu üyeleri KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümüne Bölüm Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Cüneyt Şen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Jeoloji Mühendisleri Neden Yok?Ziyarette yapı dene

Jeoloji Mühendisleri Neden Yok?

Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semih Peker ve yönetim kurulu üyeleri KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümüne Bölüm Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Cüneyt Şen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Neden Yok?

peker-3.jpgZiyarette yapı denetim içinde jeoloji mühendislerinin hala alınmadığını ve bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın etkin olamadığını ifade eden Başkan Peker, “Trabzon milletvekilimiz ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, bilgisi ve tecrübesiyle bu sıkıntıları iyi biliyordu ve yapı denetim sistemini baştan aşağı yeniliyordu. Biz yıllardan beri söylüyoruz yapı denetim firmaları içerisinde binaların zemin etütlerini denetleyecek olan jeoloji mühendisleri mutlaka olmalıdır.

Ama Bakanlık bu konuda ne yazıktır ki bir arpa boyu yol alamıyor” dedi. Görevine yeni başlayan Prof. Dr. Cüneyt Şen’de oda yönetimini üniversitede ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Bizler 4 yıl boyunca gençlerimizi eğitimle donatarak onları mühendis olarak yetiştiriyoruz. Gençler mühendis olarak hayata atıldıktan sonrada mesleğimizin en büyük örgütü olan Oda ile güçlü bağ kurmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

Geleceğin Mühendislerine Peker’den Ders

Ziyaretin ardından Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker, KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünü kazanan yeni öğrencilere ‘Mühendisliğe Giriş’ ilk dersini verdi. Mühendisliğin ne olduğunu, mühendisliğin inceliklerini, fotoğraflar ve video görüntüleri ile uygulamalardan güncel örnekler vererek anlatan Oda Başkanı Peker, “Gözbebeğimiz olan siz gençlerimizi, yarınlara güçlü hazırlayabilmek için, her türlü imkân ve ortamı oluşturmada koordineli olarak mesai tanımaksızın çalışıyoruz. Sizler, özgüvene sahip, sorgulayıcı bir yapı yanında ana, baba, aile, arkadaş ve vatanını seven ve sayan bir evlat olmalısınız. İlk önce doğru, dürüst ve yardımsever bir insan, sonra iyi bilgiyle bezenmiş mühendis olmalısınız ki bu millet sizlerden bir şey kazansın” şeklinde konuştu.

peker-1-001.jpg

Toplumun Lokomotifi Olacaksınız

Gençlerin bilgili ve bilinçli olmaya önem vermelerini vurgulayan Peker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya da satın alamayacağınız tek şey zamandır. Bundan dolayı 4 yıllık eğitim süresini çok verimli kullanmanız gerekmektedir. Toplumun refah ve mutluluk seviyesini arttırmak için, sizin kendinizi iyi yetiştirmeniz ve toplumun lokomotifi olmalısınız.”

peker-2.jpgJeoloji Mühendisliğinin hem mühendislik hem de bilim olduğunun altını çizen ve gençlerin çok zor bir mühendislik dalı seçtiklerini ifade eden Başkan Peker, şu ifadelere yer verdi: “Jeoloji hayatın kendisidir. Yaşamın her alanında jeoloji bilimini buluyoruz. Geçtiğimiz yolda, girdiğimiz tünelde, içtiğimiz suda, sürdüğümüz arabada, yediğimiz lahanada, oturduğumuz binada, yaşadığımız çevrede, kullandığımız enerjide yani yaşamın her alanında jeoloji bilimi temel bilimdir. Bu bilime gereken önem verilirse Türkiye çağ atlar. Bunun için sizler; Çağdaş ve yeniliklere açık, Dinamik ve girişimci ruh, Güven veren duruş, Gelenek ve örflere saygılı, Üretken ve rasyonel, Demokrasi ve topluma saygılı, kafası ve yüreği güçlü, takım oyununa inanan genç olursanız hedeflerinize emin adımlarla sindire sindire ulaşacaksınız ve buda ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler