İletişim alanında güncel yaklaşımlar tartışıldı

1. Uluslararası İletişim, Edebiyat, Müzik ve Sanat Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar Kongresi, 24-25 Mart 2016 tarihleri arasında Kocaeli Wellborn Hotel'de gerçekleştirildi. Kongrede ana konu başlıkları olarak "İletişim, Edebiyat, Müzik ve Sanat" mercek a

İletişim alanında güncel yaklaşımlar tartışıldı

1. Uluslararası İletişim, Edebiyat, Müzik ve Sanat Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar Kongresi, 24-25 Mart 2016 tarihleri arasında Kocaeli Wellborn Hotel'de gerçekleştirildi.

Kongrede ana konu başlıkları olarak "İletişim, Edebiyat, Müzik ve Sanat" mercek altına alındı. 4 ana konu başlığı altında farklı alt konuların akademik ve bilimsel anlamda incelenmesi sağlandı. Türkiye'den ve birçok ülkeden yoğun bir katılıma sahne olan kongrede 438 bildiri bilim kurulu tarafından incelemeye alındı ve 102 bildiri kabul edilerek sunuldu. 300'ün üzerinde akademisyenin katıldığı 1. Uluslararası İletişim, Edebiyat, Müzik ve Sanat Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar Kongresi'nin başkanlığını ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Emine Demiray üstlendi. Prof. Dr. Demiray; "Çok başarılı ve interdisipliner bir kongre oldu. Akademisyenlerin bu tarz etkinliklerde bir araya gelmesi bilim adına büyük katkı sağlıyor. Bir sonraki yıl katılımın daha da artacağını düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Gerek teorik, gerekse de pratik açıdan doyurucu bir niteliğe haiz olan kongrede akademik, sosyal hayat, spor, hukuk, iletişim, medya, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, televizyonlar, radyolar, tiyatrolar, teknoloji üretimi yapan kurum ve kuruluşlar, sanatçılar, müzisyenler, dansçılar, düşünürler ve eğitim alanından katılımcılar görüş ve fikirleriyle katkı sağladılar. Düzenleme kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Kırık ise; "Kongre bizler açısından oldukça tatmin edici oldu. Katılımcılar memnun bir şekilde kongreden ayrıldılar. Bu tarz organizasyonların sayılarının artmasını temenni ediyorum" dedi. Katılımcıların yoğun ilgisine sahne olan kongrenin 2017 yılında da gerçekleştirileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim