İhsan Günaydın Haber61'i ziyaret etti

Haber61 – Haber Merkezi – Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Haber61 ailesini ziyaret etti. İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu ile görüşen Rektör Günaydın, Üniversitelerinin her geçen gün yeni bir ivme kazandığını ifade ederek bölg

İhsan Günaydın Haber61'i ziyaret etti

Haber61 – Haber Merkezi – Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Haber61 ailesini ziyaret etti. İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu ile görüşen Rektör Günaydın, Üniversitelerinin her geçen gün yeni bir ivme kazandığını ifade ederek bölge için önemini anlattı.

Günaydın, “Kamu üniversiteleriyle ilgili meclise sunulan bütçe tasarısında Gümüşhane Üniversitesinin 2015 Yılı bütçesi 2006’da 2, 2007’de 14 ve 2008’de 9 olmak üzere yeni kurulan toplam 25 üniversite içerisinde ilk sırada yer aldı. Kurulduğu 2008 Yılından beri toplam 345 Milyon TL tutarında bütçe kullanan Gümüşhane Üniversitesi’nin 2015 Yılı bütçesi, bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 82 milyon 77 bin TL olarak gerçekleşti.”kemlilerine yer verdi.

37 bin nüfusa sahip bir ilde 15 bin öğrenciye öğretim hizmeti verildiğini belirten Rektör Günaydın, “Gümüşhane Üniversitesi her yıl olduğu gibi önümüzdeki süreçte de büyümeye devam edecektir. Bütünüyle kamu kaynaklarının kullanıldığı Gümüşhane Üniversitesinin 2015 Yılı Bütçesi önceki yıllarda olduğu gibi artmaya devam etti. Bu artış, üniversitemizin göstermiş olduğu performansla doğrudan ilişkilidir. Bu güne kadar fiziki yapılaşma ve öğrenci sayımızdaki niceliksel artış nedeniyle önemli bir bütçeyi bu alanda harcamış olduk.

Altyapı hizmetlerinin çok önemli kısmını tamamlamamız nedeniyle bundan sonraki süreçte, üniversitemizin genel bütçesindeki dengede personel sayısındaki artışa bağlı olarak personel giderlerine, eğitim kalitesi ve bilimsel araştırmalara doğru bir kayışın olacağını söyleyebilirim. Kurulduğu günden bu güne istikrarlı bir şekilde büyüyen üniversitemiz bölgemizin gelişimine de çok önemli katkıları oldu. İlimizin ekonomik gelişimine sağlanan katkının yanında bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda çok önemli hizmetleri geçtiğimiz 6 yıl gibi kısa bir sürede bölgemiz insanına sunmuş olduk.

Onlarca bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptık. Bununla birlikte bilimin ve teknolojinin sahada kullanılması adına çok önemli çalışmaları yürüttük ve bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

img_0012.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim