İHD KTÜ'deki şiddeti kınadı!

İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) son yaşanan gelişmelerde başta eğitim hakkı olmak üzere düşünce özgürlüğü elinden alınan gençlere karşı yapılan şiddet uygulamalarını kınadıklarını söyled

İHD KTÜ'deki şiddeti kınadı!

İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuri, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) son yaşanan gelişmelerde başta eğitim hakkı olmak üzere düşünce özgürlüğü elinden alınan gençlere karşı yapılan şiddet uygulamalarını kınadıklarını söyledi.

Kuri, Trabzon'da iki gün önce öğrencilerle polis arasında yaşanan arbedeyle ilgili olarak dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında, Trabzon kamuoyunun KTÜ'de yaşanan şiddet görüntüleri ile çalkalandığını belirtti.

KTÜ'de bağış adı altında alınan paralar ve son olarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı bir toplantıyı demokratik hukuk devletinin kuralları ile akademinin verdiği özgürlükler ortamında protesto etmek isteyen bir grup öğrenciye karşı güvenlik kuvvetleri ve özel güvenlik tarafından insanlık dışı muamele yapıldığını ifade eden Kuri, bir çok sivil toplum ve demokratik kitle örgütünün de dikkatini çektiğini vurguladı.

KTÜ'de uzun zamandır gelişen olayların, yıllardır bölge üniversitesi görevini üstlenen bir üniversiteden beklenmesi gereken temel şartları taşımadığının bir göstergesi olduğunu savunan Kuri, şöyle devam etti:

''Bilindiği üzere akademi eski Yunandan günümüze bilim, kültür ve sanatın geliştiği her türlü düşüncenin tartışılabildiği ve en önemlisi siyasal iktidarlarla olan ilişkisinin her zaman uzak olduğu mekanlar olarak bilinmektedir. Maalesef KTÜ'de yaşanan bunca gelişmeler ve son yaşanan olaylar gerek KTÜ ve gerekse Türkiye'deki diğer üniversitelerin 12 Eylül iktidarları ile birlikte bilim ve düşünceden uzak, öğrencileri sermaye, akademisyenleri memur olan rektörler kışlasına dönüştürmüştür.''

Kuri, insan hakları örgütü olarak akademiyi toplumu özgürleştirmek için uğraş veren bir kurum olarak gördüklerini vurgulayarak, ''KTÜ'de son yaşanan gelişmelerde başta eğitim hakkı olmak üzere düşünce özgürlüğü elinden alınan gençlere karşı yapılan şiddet uygulamalarını kınıyoruz'' dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde iki gün önce yaşanan arbedede 32 öğrenci gözaltına alınmış, öğrenciler daha sonra Cumhuriyet savcısının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim