Her yaşta her fırsatta iş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bireylerin her yaşta ve fırsatta iş piyasasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla önceki öğrenmelerin tanınmasına ve değerlendirilmesine olanak sağlayacak sistem oluşturacak. Bakanlık bireylerin istihdam edilebilir

Her yaşta her fırsatta iş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bireylerin her yaşta ve fırsatta iş piyasasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla önceki öğrenmelerin tanınmasına ve değerlendirilmesine olanak sağlayacak sistem oluşturacak. Bakanlık bireylerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve mesleki öğrenmelerini geliştirmek amacıyla çeşitli projeler yürütüyor.

15 MİLYON AVRO BÜTÇE
 
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce, bütçesi 15 milyon avro olarak belirlenen ve bugüne kadar 43 hibe programı uygulanan proje kapsamında, bireylerin her yaşta ve fırsatta iş piyasasında istihdam edilebilirliğini artırmak ve gerektiğinde eğitime geri dönmelerini sağlamak için önceki öğrenmelerin tanınmasına ve değerlendirilmesine imkan sağlayacak bir sistem oluşturulacak.
 
BELİRLİ İŞ ALANLARI İÇİN PİLOT ÇALIŞMA BAŞLATILDI
 
Bu sistemle ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce bir model hazırlandı. Nisan 2013'e kadar pilot çalışmaları tamamlanması beklenen proje kapsamında ağ teknolojisi elemanı, otel rezervasyon görevlisi, elektrik tesisatçılığı ve pano montörlüğü, otomotiv boyacısı, inşaat boyacısı ve aşçı, ark kaynakçısı gibi alanlar 3. ve 4. seviyelere ilişkin çalışmalar başlatıldı.
 
STRATEJİ BELGESİ REVİZYON EDİLECEK
 
Projeyle yürürlükteki Hayat Boyu Öğrenme Strateji Belgesi'nin revizyonuna ilişkin çalışmalar da yapılacak.
 
Belge, 2013-2018 yıllarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenecek. Çalışma kapsamında bir de hayat boyu öğrenme web portalı oluşturulacak.
 
Türkiye'deki, hayat boyu öğrenmenin yasal altyapısını oluşturacak Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyonu Kanun Taslağı'na ilişkin çalışmalar da sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim