Hem TS hem KTÜ şampiyon!

Karadeniz Teknik Üniversitenin 2011-2012 Akademik Eğitim Yılı açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı.Bakan Bayraktar Akademik Yılın açılış töreninde yaptığı açıklamada; “Önümüzdeki öğretim yılının gençlerimize hayırlı uğurlu olm

Hem TS hem KTÜ şampiyon!

Karadeniz Teknik Üniversitenin 2011-2012 Akademik Eğitim Yılı açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı.

Bakan Bayraktar Akademik Yılın açılış töreninde yaptığı açıklamada; “Önümüzdeki öğretim yılının gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Trabzon’un çok özel bir şehir olduğunu, çok derin bir tarihi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu özelliği sebebiyledir İstanbul ve Ankara’dan sonra ülkemizin üniversite kurulan şehirlerinden bir tanesidir. Bu üniversite dışarıdan bakıldığında ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden bir tanesidir. Lisans eğitimi disiplinlerinin tamamına yakınında eğitim verecek düzeye gelmiştir. Trabzon’umuzun büyük bir bölümüne yayılmıştır.

KTÜ Trabzon’un her şeyi olmuştur artık. Trabzon sadece salt Trabzon vilayeti değildir.

Artık lisans eğitimini bitirmek yetmiyor. Lisansüstü eğitim yapmak gerekiyor. Trabzon’da sanayi yok bizim her şeyimiz bu üniversite. Bir Trabzonspor’umuz var bir tane de üniversite. Trabzonspor’u şampiyon yapmamız lazım KTÜ’yü de şampiyon yapmamız lazım. Üniversite sayımızı mutlaka 4’e çıkarmalıyız. Bir vakıf ve bir özel üniversite daha kurulmalı. Ama Trabzon’da mutlaka bir devlet üniversitesi daha kurulmalı. Bu KTÜ’yü zenginleştirecektir. Buraya gelecek olan öğrenci sayısını artıracaktır.

Biz yıldızlı da büyük bir tesis yapmak istedik bu doğru bir karardı. KTÜ bizi genel manada destekledi. Biz danıştaydan davayı kazandık. Yarın öbürsü gün karar gelecek. Bugün Amerika’dan tutun Japonya’ya kadar deniz dolgusu yapılmaktadır. Bu yüzde 20 mahsurludur ama bu tesis yapılmalıdır. Bizim güneyimiz dağlıktır. Bizim Trabzonspor'u şampiyon yapmamız lazım.

Parlementoda 20’yi aşkın Trabzonlu var ve onlar bu şehri çok önemsiyor. Trabzon’da yeşili artırmak kentsel dönüşümleri artırmak gerekiyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim