Hangi branşta kaç öğretmen açığı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda en çok ihtiyaç duyulan öğretmen kadrolarını açıkladı.Buna göre; Türkiye'nin eğitimde en fazla rehber öğretmene ihtiyacı var.Dinçer, milletvekillerinden gelen soru önergelerine verdiği yanıtta, Türkiye'nin öğretme

Hangi branşta kaç öğretmen açığı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda en çok ihtiyaç duyulan öğretmen kadrolarını açıkladı.

Buna göre; Türkiye'nin eğitimde en fazla rehber öğretmene ihtiyacı var.

Dinçer, milletvekillerinden gelen soru önergelerine verdiği yanıtta, Türkiye'nin öğretmen ihtiyacı konusunda istatistiki bilgiler verdi.

AK Parti iktidarındaki 9 yıllık dönemde 300 bin 924 öğretmen ataması yapıldığını söyleyen Dinçer, bugünkü öğretmen ihtiyacının ise 126 bin 137 olduğunu belirtti.

Bakan Dinçer'in verdiği bilgilere göre ihtiyaç duyulan öğretmen sıralamasında başı 19 bin 730 ile rehber öğretmenlik çekiyor. 13 bin 122 okul öncesi eğitim öğretmeni, 10 bin 966 beden eğitimi öğretmeni, 8 bin 882 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, 8 bin 465 İngilizce öğretmeni açığı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim