Gümüşhane'de ilk öğrenciler alınacak!

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Üniversitesinin, kurulduğu yıldan beri bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda gelecek akademik yıl, Turizm Fakültesine ilk kez öğrenci alacağını bildirdi.Günaydın, yaptığı yazılı aç

Gümüşhane'de ilk öğrenciler alınacak!

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Üniversitesinin, kurulduğu yıldan beri bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda gelecek akademik yıl, Turizm Fakültesine ilk kez öğrenci alacağını bildirdi.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesinin gelişimini hızlı şekilde sürdürdüğünü ve bu kapsamda bölgede son yıllarda giderek önem kazanan turizm dolayısıyla 2014-2015 akademik yılında Turizm Fakültesine ilk defa 40 örgün, 40 ikinci öğretim olmak üzere 80 öğrenci alacaklarını belirtti.

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümüne ilave olarak Turizm Fakültesine öğrenci alımı ile bölgede hızla gelişen turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacaklarını ifade eden Günaydın, bu yönüyle üniversitenin Karadeniz Bölgesi için bir ilki gerçekleştirmiş olacağını kaydetti.

Turizm Fakültesine öğrenci alımı ile Gümüşhane Üniversitesi bünyesindeki 6 fakülte, 2 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulunun tamamının aktif hale geleceğini ve bu birimlerin tamamında eğitim-öğretim yapılacağını belirten Günaydın, şöyle devam etti:

"Gelecek akademik yılına 15 bin öğrenci ile başlamayı planlıyoruz. Gümüşhane Üniversitesi kuruluşundan bugüne kadar geçen 6 yıl içinde gerek nicelik ve gerekse nitelik açısından hızlı bir gelişme göstererek Her İle Üniversite Projesi'nin örnek bir modelini teşkil etmektedir. Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak 2010 yılından bu yana üniversitemiz bünyesinde gerek turizm eğitimleri, gerekse bölgenin ihtiyaçları ve tanıtımına yönelik akademik ve uygulamalı çalışmalarıyla turizm alanına katkı sağlamaya çalışan deneyimli akademik kadroya sahibiz.

Bu yıl ilk öğrencilerimizi kabul edeceğimiz Turizm İşletmeciliği Bölümü, turizm sektöründe var olan nitelikli iş gücü probleminin çözülmesi,  sürdürülebilir turizm anlayışı kapsamında yerel paydaşları ve üniversiteyi içine alan turizm kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi, halkın turizm konusunda bilinçlendirilmesi, kültür, inanç, doğa ve kırsal turizm gibi alternatif turizm türlerinin desteklenmesi ve eğitim programlarının bu anlayışa göre ele alınmasını hedeflemektedir."

Günaydın, son yıllarda Doğu Karadeniz bölgesinin, iç turizmin yanında Arap turistler başta olmak üzere yabancı turistlerin önemli bir tatil alanı haline geldiğine işaret ederek, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesinin, bölgedeki turizm hizmetlerine yeni bir anlayış katacağını ve hizmet kalitesini artıracağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler