Giresun'da okul zilleri yasaklandı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatı ile Giresun Merkez'den başlamak üzere okullarda çevreyi ve insanı rahatsız edecek seviyede dış ortamda çalınan okul zillerinin 2011-201

Giresun'da okul zilleri yasaklandı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatı ile Giresun Merkez'den başlamak üzere okullarda çevreyi ve insanı rahatsız edecek seviyede dış ortamda çalınan okul zillerinin 2011-2012 Eğitim ve Öğretim döneminde artık çalınmayacağı bildirildi. Açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Mahalli Çevre Kurulu'nda alınan karar ile 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında okul bahçesinde çevreyi rahatsız edecek seviyede çalınan okul zilleri yasaklandı. Zil yerine yeşil ve kırmızı ışıklı tabela veya etrafı rahatsız etmeyecek seviyede mekanik zil kullanılacak. Ayrıca, merkez ilçedeki yerleşim yerlerinin yakınında bulunan okulların bahçesinde yer alan ve gürültü oluşturan hoparlörlerin de kaldırılması kararlaştırıldı."

Açıklamada, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin tarafından, yasak konusunda gerekli çalışmaları başlatması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat verdiği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler